Sreda, 20/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
20/03Fenerbahçe vs FC Barcelona1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
19/03/2024 13:14
Derbi ovog kola u košarkaškoj Evroligi igra se u Istanbulu. Fenerbahče dočekuje Barselonu u sredu od 18.45.
Fenerbahče

Od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa Fener igra kao preporođen i blizu je osvajanja makar četvrtog mesta na kraju ligaškog dela Evrolige. Pred ovo kolo su na deobi te pozicije zajedno sa dve atinske ekipe, Olimpijakosom i Panatinaikosom. Sva tri tima imaju skor 18-11, a ispred njih je trećeplasirani Monako sa samo jednom pobedom više. Deset uzastopnij pobeda ima Fenerbahče, u svim takmičenjima, a u Evroligi su vezali tri i to kakve. Pobedili su na svom parketu Baskoniju i Valensiju, a na ta dva meča postizali su 111 odnosno 118 poena. Treći trijumf ostvarili su takođe protiv španskog tima, i to onog najboljeg, pobedili su Real u Madridu. Sada ih čeka i četvrti predstavnik sa Pirineja, ekipa drugoplasirane Barselone. Poseban motiv će imati Litvanac na klupi Fenera koji je do dolaska u Istanbul predvodio Katalonce tri godine. Nisu se rastali na najbolji mogući način i sigurno je da će u prvom okršaju sa Barsom kao trener Fenera učiniti sve da taj duel i dobije.

Barselona

Mada se i dalje drže na odličnom drugom mestu čini nam se da košarkaši Barselone ne mogu se pohvaliti nekom dobrom formom. To se vidi i u ACB ligi gde su izgubili dva poslednja meča, od Baskonije u gostima i Breogana u svojoj Blaugrani. U Evroligi su dobili dva prehodna duela, protiv Valensije na strani i Partizana na svom parketu i u preostalom delu takmičenja pokušaće da sačuvaju mesto među prve četiri ekipe i tako imaju prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Barsa ima širok roster, to je skup odličnih košarkaša, ali je pitanje koliko trener Grimau, kao početnik u Evroligi, može sve da iskontroliše. Navijači se nadaju da će Barselona biti prava kada bude trebalo, u plej-ofu i Fajnal foru, ako do njega stignu. Prošle sezone su ušli na završni turnir kao favoriti za trofej ali su stali već u polufinalu. Novu sezonu su započeli sa promenama, kako u sastavu tako i na klupi, i još je rano da se donese konačni sud o uspešnosti sezone.

Predlog

Prvi meč između ova dva tima dobila je Barselona, ali je tada Fener vodio Dimitris Itudis i izgledalo je da turski tim neće stići ni do doigravanja. Fener sada igra mnogo bolje, a to je posebno vidljivo kada su domaćini. Postigli su skoro 220 poena u dva poslednja meča u Istanbulu, natrpali su koš Baskonije i Valensije, pa verujemo da će biti na novu i u meču sa Barselonom. Naš predlog je jedinica sa kvotom 1.53 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.