Četvrtak, 21/03 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
21/03Crna Gora vs Belorusija1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
19/03/2024 20:02
Termin za utakmice reprezentacija Crnogorci će iskoristiti za dva prijateljska meča na svom terenu, prvo sa Belorusijom a onda i Severnom Makedonijom. Utakmica sa Belorusima igra se u četvrtak u 19 časova.
Crna Gora

Za Sokolovima su još jedne neuspešne kvalifikacije za neko veliko takmičenje. Nisu uspeli da se domognu Evropskog prventva ni kroz kvalifikacioni ciklus a neće imati priliku to da urade ni preko Lige nacija. Ispostavilo se da je grupa sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom prejaka i u Nemačku su otišli Mađari i Srbi. Čini namse da je to bila poslednja šansa za ovu generaciju fudbalera jer će odlazak na Mundijal u Severnoj Americi biti gotovo nemoguća misija. U međuvremenu je ova reprezentacija dobila novog selektora, predsednik Saveza Dejan Savićević odlučio se za svog nekadašnjeg saigrača iz najslavnijih dana Crvene zvezde Roberta Prosinečkog, a hrvatskom stručnjaku ovo će biti debi na klupi Crne Gore.

Belorusija

Za Beloruse nije iznenađenje da nisu otišli na EP, mada su sa dve pobede u dva poslednja kola u svojoj grupi znatno popravili utisak. Pobedili su Andoru i Kosovo i tako završili kvalifikacije sa 12 osvojenih bodova što je bilo dovoljno tek za 4. mesto. Ispred njih su bili Rumuni i Švajcarci koji idu u Nemačkju, dok je treće mesto osvojila selekcija Izraela. S obzirom da nisu mogli da igraju utakmice u svojoj zemlji kada su domaćini, može se reći da je ovakav učinak bio sasvim zadovoljavajući. Posle gosdtovanja u Podgorici iskoristiće pauzu u prvenstvima za još jedan kontrolni meč, oni će 26. marta gostovati na Malti i odigrati duel sa istoimenom selekcijom. Belorusija je u seriji od četiri meča bez poraza pošto su pre pominjane dve pobede imali dva remija sa najjačim rešrezentacijama iz grupe, Švajcarskom i Rumunijom.

Predlog

Ove dve selekcije nikad se nisu sastale u nekom zvaničnom meču, na takmičenju ili u kvalifikacijama za isto. Igrali su četiri puta jedni protiv drugih, a Crna Gora je dobila dva meča dok je dva puta bilo nerešeno. I sada dajemo prednost Sokolovima, pre svega jer će igrači želeti da se pokažu pred novim selektorom i za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.