Subota, 23/03 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
23/03Hrvatska vs Tunis1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
21/03/2024 18:14
Utakmica između trećeplasirane reprezentacije sa prethodnog Mundijala i selekcije Tunisa igra se u polufinalu turnira u Kairu. Početak meča je zakazan za subotu u 21 čas.
Hrvatska

Posle dva sjajna rezultata na dva uzastopna Mundijala, drugog mesta u Rusiji i trećeg u Kataru, kreće novi život za hrvatsku selekciju. Tim je morao biti podmlađen i želja je da se uradi nešto više i na Evropskom prvenstvu, na kojima do sada nisu imali preterano uspeha. Plasirali su se uz male probleme zbog dva vezana poraza od Turske i Velsa, a u Nemačkoj će biti u grupi sa selekcijama Španije, Italije i Albanije. U međuvremenu je obavljen i žreb za Ligu nacija, u kojoj su Hrvati poraženi u finalu u prethodnom izdanju. Sada će u A diviziji igrati protiv Portugalije, Poljske i Škotske. Do početka EURA igraće još tri meča, nakon duela sa Tunisom, i kasnijeg finala ili borbe za treće mesto sa Egiptom ili Novim Zelandom, rivali će biti još Severna Makedonija i Portugalija u junu.

Tunis

Tuniđani su bili odlični na Mundijalu u Kataru, nisu prošli tešku grupu ali su pobedili tada aktuelnog šampiona sveta Francusku, remizirali sa Danskom, dok ih je odlaska u drugu fazu koštao minimalni poraz od Australije. Navijači su bili oduševljeni trijumfom nad Trikolorima, koji su kasnije osvojili drugo mesto. Na Afričkom kupu nacija Tunis je bio mnogo lošiji, ne samo da je \'\'zaglavio\'\' u grupi, već u tri odigrana meča u Obali Slonovače nije uspeo da pobedi. Poraženi su od namibije i odigrali nerešeno sa selekcijama Malija i Južne Afrike. Na početku kvalifikacija za novi Mundijal 2024. godine bili su uspešni i dobili su prva dva meča.

Predlog

Do sada su se Tunis i Hrvatska sastali samo jednom i taj meč je bio prijateljski. Odigran je pre pet godina i dobio ga je Tunis. Sada igraju na turniru u Kairu, drugi par čine domaćin Egipat i Novi Zeland i kasnije će se pobednici sastati u borbi za prvo mesto a poraženi iz ova dvad duela igraće za treće. Očekujemo Hrvate u finalu, a za trijumf \'\'kockastih\'\' kvota je 1.67 u kladionici SuperBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.