Nedelja, 26/05 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
26/05Union Sen-Žil vs Genk1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
24/05/2024 14:07
Pred poslednje kolu u belgiji šrvak opet nije poznat, ali je sva prilika da će to biti Klub Briž. Zanimljivija je borba za drugo mesto. Rojal Union dočekuje Genk u nedleju od 18.30.
Rojal Union

Treću godinu uzastopno ekipa iz briselskog kvarta Sent Žiloaz ne uspeva da zadrži ogromnu bodovnu prednost koju je donela u plej-of. U prvoj sezoni po povratku u Župiler ligi prestigao ih je Klub Briž, pšrošle sezone je to učinio Antverp a ove ponovo Klub Briž kome treba bod u poslednjem kolu u gradskom derbiju sa Serklom da postane prvak. Uteha za Rojal Union Sent Žiloaz bilo bi osvajanje drugog mesta i novi nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pored toga, u odnosu na prethodne sezone mogu biti zadovoljniji jer su jedan trofej već osvojili, u finalu Kupa Belgije pobedili su Antverp. Rojal Union je imao zapažen nastup i u Evropi gde je zaustaveljen od Fenervahčea u osmini finala Lige konferencija. Sada su u dobroj formi, alis u ih četiri vezana poraza u aprilu skupo koštala.

Genk

Prošle sezone je Genk bio u koži Rojal Uniona. Oni su bili u velikom vođstvu na početku sezone ali su popustitli nakon zimske pauze i na kraju nisu uspeli da osvoje titulu, ali su bili makar drugi i okušali se u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na kraju su završili u grupi Lige konferencija ali se ni tamo nisu proslavili i ostali su iza Fiorentine i Ferencvaroša, a samo su uspešniji bili od Čukaričkog. Još uvek imaju priliku da obezbede Evropu za narednu sezonu, ali od prošlogodišnjeg plasmana nema ništa. U prošlom kolu Gent je slavio protiv Antverpa i osigurao makar peto mesto, bez obzira na rezultate poslednjeg kola plej-ofa Župiler lige.

Predlog

Ovo je već četvrti duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni. U regularnom delu je Genk slavio u Briselu, ali je Rojal Union uzvratio u Genku. U prvom delu plej-ofa Genk je slavio kao domaćin minimalnim rezultatom i taj poraz možda je Rojal Union oduzeo šansu da postane šampiona. Sada je motiv na strani briselskog tima i očekujemo pobedu domaćina i osvajanje drugog mesta. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.