Nedelja, 27/10 - Fudbal, Danska, Superliga
27/10Mitjiland vs AGF1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/10/2024 11:28
Derbi meč u Farumu spustiće zavesu na 13. kolo danske Super lige. Aktuelni šampion Mitjiland dočekuje Orhus u nedelju od 18 časova.
Mitjiland

Aktuelni šampion Danske prepustio je vrh tabele FC Kopenhagenu nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu. Oba poraza doživljena su na strani, prvo od Brondbija, što nije veliko iznenađenje, a onda i Sonderjiska, što je svakako senzacija. Na pobednički put vratili su se minimalnim trijumfom nad belgijskim Rojal Unionom u Ligi Evrope. U ovom takmičenju Mitjiland je u prva tri kola upisao jedan remi i dve pobede i već sada istakao kandidaturu za plasman u nokaut fazu. Ove sezone Mitjiland igra mnogo bolje u svom Fargo na strani. U prvenstvu su pet puta bili domaćini i na svim pet utakmica su slavili i na svakom meču su postigli barem dva gola.

Orhus

Gosti su najprijatnije iznenađenje posle prve četvrtine danskog prvenstva. Tim Orhusa igrao je dobro i prethodne sezone, plasirao se u plej-of ali je igrao i u finalu Kupa Danske u kome je izgubio od Silkeborga i ostao bez Evrope ove jeseni. U prvenstvu su na trećem mestu posle 12 odigranih kola  a za vodećim dvojcem, koji čine FC Kopenhagen i Mitjiland, zaostaju samo jedan bod. Prošlog ponedeljka Orhus je pobedio Brondbi na svom terenu sa 1:0, a to je već treći put u dosta kratkom vremenskom roku da ovaj tim pobeđuje Brondbi. U poslednjem kolu prošlog prvenstva pobedom nad Brondbijem posredno su doneli titulu Mitjilandu.

Predlog

Ove dve ekipe sastale su se na početku ovog prvenstva u Orhusu. Utakmica je oknčana remijem 1:1, što je u tom trenutku bilo i najrealnije. Sada je Mitjiland u situaciji da mora da pobedi posle dva uzastopna neuspeha u prvenstvu i verujemo da će u tome i uspeti. Samopouzdanje su podigli trijumfom u Ligi Evrope i verujemo da će u tom ritmu nastaviti i protiv Orhusa. Za jedinicu se u kladionici King dobija kvota 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.