Meridian i cela košarkaška Srbija prošle subote igrali za Sofiju Markuljević

Iako košarke u domaćim dvoranama neće biti barem do oktobra, nedavno smo u akciji ponovo videli najbolja domaća imena kako igraju verovatno najvažniji meč u poslednjih nekoliko godina.

U organizaciji kompanije Meridian, SC “Master” u Zemunu, naime, prošle subote bio je domaćin najboljim srpskim košarkašima i drugim javnim ličnostima, okupljenim u plemenitoj misiji pomoći za Sofijin prvi korak.
Povod je bio humanitarni turnir u šutiranju trojki, gde je svaki koš bio izražen u novcu za hitno lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja je nedavno ujedinila i Večite rivale u bici za izlečenje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I. Sve domaće ekipe u ABA ligi, kao i cela KLS bile su predstavljene sa po jednim igračem.

Događaj je podržao i bivši reprezentativac Danilo Anđušić, sada član francuskog Burža.
– Svaka organizacija ovakve vrste je fenomenalna stvar. Odazvao sam se pozivu Meridiana jer smatram da svi mi koji možemo da pomognemo deci da nastave normalan život, treba to da učinimo. Jako mi je drago što sam bio deo ove manifestacije I što sam pomogao maloj Sofiji – izjavio je u razgovoru za Meridian sport.

Iako nije bio u sportskoj opremi i bez prethodnog zagrevanja, Danilo je još jednom demonstrirao kako izgleda poentirati u ključnim delovima meča, ovog puta u borbi za tek započeti život. Ubacio je pet trojki i humanitarnoj akciji kladionice Meridian doprineo sa 50.000 dinara.
Zahvaljujući košarkašima na liniji za tri poena, na kraju je prikupljeno nešto više od milion dinara, ali je kompanija Meridian taj iznos dopunila do ukupnih 2 miliona dinara, koliko će biti uplaćeno porodici devojčice. Bio je ovo meč u kome nisu postojale klupske boje i gde su svi igrali za pobedu male Sofije.

Svoj šuterski doprinos dali su i Nenad Kostić, košarkaški komentator Arene sport, kao i najveća imena domaće rep scene – Struka, Fox, Mixa Vujić, kao i DJ Shone.

Neka ostane zabeleženo i da je najbolji šuter turnira bio Luka Cerovina iz Mega Bemaksa, druga pozicija pripala je Urošu Čarapiću (Borac), dok se na trećem mestu našao Luka Anđušić (Metalac).

23 Comments

  1. Svaka cast za Meridian i kosarkase! Odlicna akcija, svi treba da se ugledaju pa da sto vise zivota spasimo zajedno!

  2. Ja sam odusevljena sa ovim ljudima iz meridiana i igracima.. Tako veliko srce nema svako. Deca su nase najvece blago i za njih se treba boriti. Mnogi bi trebali da se ugledaju na vas. Svaka cast veliki ljudi

  3. Svaka im cast za ovo!! Svaka ovakva organizacija je primer svima drugima u prikupljanju pomoci za one kojima je pomoc i potrebna

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.