Tip dana: Santa Klara – Estoril: Domaćin pod moranjem, Estoril blista na strani!

U ponedeljak je poprilično slaba ponuda za klađenje, a nešto slično nas očekuje sve do nedelje kada startuje Svetsko prvenstvo u Kataru.
Za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč trinaestog kola portugalskog šampionata u kom će Santa Klara na svom terenu ugostiti Estoril.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21:15h.

Santa Klara: Primarni cilj je opstanak u ligi!

Prošlu sezonu je Santa Klara završila na odličnom sedmom mestu na tabeli i ako na taj način posmatramo stvari slobodno možemo konstatovati da smo od ove ekipe daleko više očekivali u ovogodišnjem izdanju portugalske Primeire, pošto je u ovom trenutku situacija takva da se ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala.
Do sada je ova simpatična ekipa odigrala dvanaest mečeva u portugalskom šampionatu i ostvarila samo dva trijumfa, četiri remija uz čak šest poraza.
U prošlom kolu je Santa Klara remizirala na gostovanju kod Čaveza, a taj duel je završen bez golova, što generalno i nije loš rezultat ako uzmemo u obzir da Čavez igra fantastično na domaćem terenu ove sezone i da je do sada ova ekipa doživela samo jedan poraz na svom stadionu.
Iako je domaća ekipa na tom susretu imala zrelije šanse, treba napomenuti da je Santa Klari početkom drugog poluvremena nakon intervencije VAR-a poništen pogodak, pa se vrlo lako moglo desiti da se ovaj tim trijumfalno vrati kući sa jednog od najtežih gostovanja u ligi.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, utisak je da se Santa Klara do sada baš i nije proslavila pošto je petnaestoplasirani tim na tabeli do sada odigrao šest mečeva na svom stadionu i ostvario samo jedan trijumf, tri remija, ali i dva poraza.
Ipak, treba napomenuti da je tim iz Ponte Delgadea na poslednjem meču koji je odigrao na svom terenu uspeo da isčupa bod aktuelnom šampionu Porto, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Poslednji međusobni susret između Santa Klare i Estorila je odigran pre nešto više od sedam meseci, kada je ova ekipa bez većih problema slavila rezultatom 2:0.
Za kraj, što se tiče izostanaka, domaća ekipa ima baš dosta problema, pošto za ovaj duel sa Estorilom neće biti spremni Koštinja, Enrike, Domingos i Đordao.

Estoril: Fantastične partije na strani!

Što se tiče Estorila, ovaj tim je čitavim tokom prošlog šampionata pružao promenljive partije, pa ne treba da iznenadi što je na kraju ova ekipa završila na devetom mestu na tabeli, uz primera radi samo jedan bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Santa Klaru, kod koje između ostalog ovaj tim i gostuje u okviru poslednjeg meča trinaestog kola portugalske Primeire.
Kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači Estorila za sada mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra u ovogodišnjem izdanju Primeire.
Naime, u ovom trenutku se tim iz okruga Kaškaiš nalazi na jedanestoj poziciji na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, a svakako da će upravo opstanak u društvu najboljih biti primarni cilj ove ekipe.
Do sada je Estoril odigrao dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, i zanimljivo je da je ovaj tim u tom periodu ostvario po četiri trijumfa, poraza i remija.
U prošlom kolu je jedanaestoplasirani tim na tabeli nažalost doživeo težak poraz od Benfike i to na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:5.
Tim iz Lisabona je dominirao od prvog do poslednjeg minuta i zaista se pitanje pobednika nije nijednog trenutka dovelo u pitanje, a sve što je domaćin na ovom meču uspeo da uradi je počasni pogodak Andradea u prvom minutu sudijske nadoknade.
Na domaćem terenu se do sada Estoril nije proslavio pošto je na šest odigranih mečeva na svom stadionu ovaj tim ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i tri poraza.
Ipak, treba napomenuti da jedanestoplasirani tim na tabeli pruža fantastične partije na gostovanjima pošto je Estoril do sada odigrao šest mečeva van svog terena i ostvario tri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, i važi za jednu od najboljih gostujućih ekipa u ligi, a sigurno je da bi ekipa iz Kaškaiša sa sjajnom serijom na strani volela da nastavi i na ovom gostovanju kod Santa Klare, kojoj su bodovi preko potrebni.
Za kraj, za razliku od domaćina ovog susreta, trener gostiju Nelson Verisimo će moći da računa na apsolutno sve fudbalere za ovaj meč.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Estoril igra sjajno na strani i mišljenja smo da ova simpatična ekipa neće doživeti poraz ni na ovom gostovanju kod Santa Klare, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između ova dva tima, doći ćemo do zaključka da na mečevima između Santa Klare i Estorila nema previše golova, što bi vrlo lako slučaj mogao biti i ovog puta, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.60.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom igara X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.