Tiket dana Evroliga (četvrtak, 16.11.2023)

Samo što se završilo 8. kreće 9. kolo u košarkaškoj Evroligi. U naredna dva dana odigraće se kompletna runda a evo predloga tiketa za večerašnje utakmice. Kvote i granice važile su u vreme pisanja predloga.

Makabi – Fenerbahče – UP- (granica 159,5) @ 2.41 u Mozzartbet

Treći put u samo sedam dana Fenerbahče igra u Beogradu. Prva dva puta im se nije posrećilo jer su izgubili od Partizana i Crvene zvzede, a protiv Makabija će igrati u hali ”Aleksandar Nikolić” i bez prisustva publike. Nije ni Mababi bio mnogo uspešniji pre dva dana. Mada formalni domaćini, Izraelci su izgubili od Olimpijakosa sa 5 razlike, ali su Pirejci već na poluvremenu imali +15. Na ovom meču bio je najavljen povratak Vejda Boldvina u tim Makabija, ali će se još malo sačekati na njega, jer u duelu sa Olimpijakosom nije bio ni u protokolu. Dobru partiju su pružili centar Roman Sorkin i plejmejker Tamir Blat, ali su podbacili oni najbolji, pre svih Lorenco Braun i Bonzi Kolson koji su ubacili samo po 5 koševa. Fener je doživeo teško stradanje u Areni od Crvene zvezde pošto je poražen sa čak 31 poenom razlike. Ne zna se koji je poraz teže pao turskom timu, da li onaj protiv Partizana kada su imali napada za pobedu ili ovak u kom nisu imali nikakve šanse od samog starta. Novi neuspeh dodatno bi uzdrmao turski tim, a pitanje je da li će minute ovog puta dobiti povređeni Gudurić, Kalates i Pjer. Teško je proceniti ko će se pre oporaviti, a dodatni problem je izostatak publike. Zato je naš predlog manje poena od ponuđene granice, a ona je na 159,5. Za (-) poene ukupno kvota je 2.41 u kladionici Mozzartbet.

Olimpija Milano- Anadolu Efes – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Milanezi su izgubili još jedan važan meč, ovog puta poraženi su u sveitalijnskom derbiju od Virtusa u Bolonji. Samo dve pobede ima Olimpia posle osam utakmica i takav skor niko nije očekivao. Očigledno je da Mesini treba još neko pojačanje i da dolazak Mirotića, Maodo Loa i Pojtresa nije dovoljan, a kada se doda i dug oporavak Bilija Berona, dobijaju se konture razloga za ovakav start. Šejvon Šilds i Nikola Mirotić su bili na svom prepoznatljivom nivou ali je izostao učinak ostalih igrača, pošto su se u listu strelaca upisala samo njih šestorica. S druge strane Efes je imao upešan izlet u Kneđevinu gde je slavio protiv domaćeg Monaka. Bio je to pravi revolveraški okršaj u kome je postignut čak 171 poen. U timu Pivara raspucani su bili Šejn Larkin sa 25 i Rodrig Bobua sa 21 poenom. Sada je Efes na 50% uspešnosti i iz osam utakmica ima četiri pobede. Ovo im je, uzgrd, bio prvi trijumf na strani u aktuelnoj sezoni pošto su prethodno poraženi od Barselone, Virtusa i Olimpijakosa. Turski tim je sigurno dosta umoran zbog putovanja dok je Olimpiji bilo lakše da se iz Bolonje vrati u Milano. Predlžemo pobedu domaćeg tima za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.70.

Real Madrid – Monako – 1,UP+ (granica 165,5) @ 2.47 u Mozzartbet

Madriđani su jedini tim u Evropi koji nije doživeo poraz, ni u domaćem prvenstvu ni u Evroligi. Poslednji u evropskom takmičenju doživeli su od Partizana prošlog proleća kada je na kraju izbila ona tuča, što su Španci maksimalno iskoristili i minus od dve pobede pretvorili u trijumf sa 3:2 i plasman na Fajnal for. Sada je Real jači za Fakunda Kampaca i trener Mateo Ćus ima baš širok roster i sjajne igrače na svakoj poziciji. U Valensiji su imali problema ali su na kraju slavili sa 3 poena razlike uz mali broj postignuti koševa za njihove standarde. Gabrijel Dek je duel završio sa 17 poena, dok je dva manje ubaco Kampaco. Podbacili su Tavares i Jabusele, mada su i oni imali svojih dobrih sekvenci. Monako je neprijatno iznenadio u duelu sa Efesom i poražen je na svom parketu već drugi put ove sezone. Prethodno ih je dobio i Virtus pa sada tim iz Kneževine ima skor od 5 pobeda i 3 poraza. Daleko je kraj regularnog dela sezone ali posle dva uzastopna učešća na Fajnal foru za Monako je sve manje od toga neuspeh. Prošle sezone je dule ova dva tima u madridu bio jedan od najboljih cele te sezone, a Majk Džejms je izjednačio u poslednjoj sekundi i zatim je Monako slavio nakon produžetka. Biće ovo meč sa mnogo poena, ali je Real ipak favorit. Za kombinaciju 1,UP + kvota je 2.47 u kladionici Mozzartbet, dok je granica na 165,5 koševa.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 10.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.