Tiket dana (ponedeljak, 26.08.2024)

Ne baš idealna ponuda je pred nama ovog ponedeljka ali od svega ima po malo. Tu su i utakmice iz onih najjačih liga ali i iz onih ”perifernih”, koje neki kladioci obožavaju. Kvote su važile u vreme sastavljanja predloga.

Kaljari – Komo – 1 @ 2.18 u King

Komo je debitant u Seriji A i sigurno je da će mu trebati vreme za adaptaciju u najjačem rangu italijanskog fudbala. Problem je što taj period aklimatizacije ne bi smeo da bude predug, pošto je ovo jako takmičenje, i ako budu zaostali na startu, veliko je pitanje mogu li kasnije da nadoknade stvoreni minus. Na premijeri su igrali u Torinu protiv Juventusa i poraženi su od Stare dame sa 3:0. Nije to toliko neočekivano ali je problem činjenica da i u drugom kolu gostuju. Tim iz grada na čuvenom jezeru sada ide put Sardniji, na ostvru oh čeka neugodni Kalajri koji je u prvom kolu odigrao doabr meč protiv Rome i remizirao sa Vučicom u igri bez golova ali ne i bez povoljnih prilika. U slučaju da pobedi Komo, Kalajri će sa 4 boda iz prva dva biti potpuno zadovoljan sopstvenim učinkom. Ovo je prvi duel ove dve ekipe u elitnom rangu a pre dve godine delili su megdan u Seriji B. Tada je Kaljari slavio na svom terenu a meč u Komu okončan je remijem. Naš predlog je jedinica sa koeficijentom koji u kladionici King iznosi 2.18.

Kartahena – Saragosa – 2 @ 2.62 u King

Prošle sedmice krenula je i španska Segunda, jedna od najneizvesnijih i najujednačenijih evropskih liga. Svake sezone smo svedoci velike bitke, kakao za promociju u La Ligu, tako i za opstanak. Posle premijernih mečeva Saragosa je mnogo zadovoljnija od Kartahene. Tim sa Romarede je gostovao kod doskorašnjeg prvoligaša Kadiza i deklasirao ga sa 4:0. Mario Soberon je već u prvih 45 minuta dva puta pogodio mrežu domaćina i u finišu utakice Saragosa je uspela da još dve lopte smesti u mrežu Kadiza, kada je ishod već bio izvestan. Zanimljivo je da domaćin nije bio u podređenom položaju, ali su gosti uspeli da relaziju sve svoje šanse. S druge srane Kartahena je poražena u Burgosu iako je prva povela na početku meča. Sada je na timu iz pokrajine Mursija težak zadatak da osvoje prve bodove protiv, čini se ove sezone ambicioznim Aragoncima. Prethodno prvenstvo bili je jako loše i za jedne i za druge, okončali su ga sa identičnim brojem bodova i zauzeli 14. odnosno 15. poziciju na kraju. U međusobnim duelima slavila je oba puta gostujuća ekipa pa isto očekujemo i sada. Za dvojku se u kladionci King dobija koeficijent 2.62.

Olesund – Brine – 2 @ 2.59 u King

Norveški drugoligaši radiće vanredno ovog ponedeljka. Ipak, bili su slobodni za vikend i nisu se previše potrošili tokom sedmice. Drugoplasirani Brine ide na gostovanje kod Olesunda, tima koji je prethodnu godinu proveo u prvoj ligi i ispao, a ako ovako nastavi mogao bi i ove sezone da sklizne još jedan rang niže. Trenutno je Olesund na 14. mestu, ta pozicija donosi igranje u baražu, ali imaju samo bod više od pretposlednjeg Starta. Činilo se da su najzad uspeli da uhvate neku formu, imali su tri vezane pobede na početku avgusta i to bez primljenog gola, ali su prošlog ponedeljka ostali praznih šaka na gostovanju kod Asanea. Brine je bez poraza u poslednjih šest rundi, u tom intervalu imali su 4 pobede i dva remija i ta serija ih je dovela na drugo mesto na tabeli, odmah iza vodeće Valerenge. Lider je umakao na 10 bodova razlike pa timu iz grada na krajnjem jugu Norveške ostaje borba za drugo mesto koje takođe direktno vodi u elitu. Konkurencija je velika, Mos ima isti broj bodova, a na minimalnom zaostatku su i Stabek, Egersund, Sogndal, Lin i Kongsvinger protiv koga su remizirali u prošlom kolu na svom terenu. Sada te bodove moraju da nadoknade i verujemo da će salvili u Olesundu. Za dvojku se dobija kvota 2.59 u kladionici King.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladonici King iznosi 14.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.