Utorak, 03/08 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
03/08Breidablik vs Víkingur Reykjavík1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
02/08/2021 09:15
Na programu je derbi islandske lige. Drugoplasirani Vikingur gostuje kod Breidablika, senzacije evropskih kvaifikacija. Meč se igra u ponedeljak u 21.15.
Breidablik

Jednu od većih senzacija u evropskim kvalifikacijama, računajući nekoliko prethodnih ciklusa, priredila je ekipe Breidablika. Ovaj tim je prvo izbacio luksemburški Rasing, da bi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisali bečku Austriju. Malo ko je očekivao da jedan klub sa Islanda mođe biti bolji od nekada čuvene bečke ekipe, ali su \'\'ljubičasti\'\' iz Beča zasluženo poraženi. U Austriji je bilo 1:1, dok je Breidablik u revanšu slavio sa 2:1. Već u četvrtak očekuje ih novi izazov, u okviru trećeg kola dočekuju škotski Aberdin, i ni u tom dvomeču neće biti bez šansi. Što se domaćeg prvenstva tiče, Breidablik je na četvrtom mestu sa sedam bodova manje od vodećeg Valura, ali i jednom zaostalom utakmicom.

Vikingur

Tim iz Rejkjavika je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva. Vikingur se nalazi na drugom mestu sa samo bodom zaostatka za liderom i aktuelnim šampionom Valurom. Posle 14 odigranih utakmica ovaj tim je doživeo samo jedan poraz, bilo je to na gostovanju Leikniru, pre nekih mesec dana. U prethodna četiri kola Vikingur je osvojio deset bodova, tri puta je pobedio i jednom remizirao. Prvenstvo je prošlo polovinu, ulazi se u poslednju trećinu i jasno je da će se Vikingur boriti za titulu, što je fantastičan uspeh s obzirom da su prošlu sezonu završili na desetom mestu, tik iznad zone ispadanja.

Predlog

U prvom delu prvenstva Vinikgur je ubedljivo pobedio Breidablik rezultatom 3:0, ali je u prošloj sezoni Breidablik slavio u Rejkjaviku sa 4:2, doduše taj meč je odigran pre ravno godinu dana. Breidablik će više razmipljati o duelu sa Aberdinom u kome može postići najbolji rezultat islandskih klubova u evropskim takmičenjima. Prilika je to za Vikingur da dođe do važnih bodova u borbi za trofej. Predlažemo dvojku, a koeficijent za nju u kladionici 1xbet iznosi 3.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.