Utorak, 03/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
03/08Genk vs Šahtjor Donjeck1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
02/08/2021 16:41
Vicešampioni Belgije i Ukrajin sastaju se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi domaćin je Genk, a meč se igra u utorak od 20 časova.
Genk

Fudbaleri Genka za sobom imaju odličnu sezonu, imali su na kraju šampionata isti broj bodova kao i šampiona Klub Briž, ali im je pripalo drugo mesto pošto je Briž bio uspešniji u regularnom delu sezone. Ipak su osvojili trofej, bilo je to u Kupu Belgije, pošto su u finalu bili bolji od Standarda iz Liježa. Nova sezona nije krenula po planu. Prvo su izgubili meč Superkupa od Klub Briža, a onda su i u prvenstvu ostali bez pet bodova u prva dva kola. Startovali su remijem sa Standardom u LIježu, a onda je usledio pravi šok i poraz od Ostendea u Genku, i to posle vođstva na poluvremenu. Preskočili su početak kvalifikacija i sada izlaze prvi put na teren, kao i njihov rival iz Ukrajine.

Šahtjor

Nije uspeo tim iz Donjecka da odbrani titulu koja je završavala u njihovim vitrinama prethodnih sezona. Dinamo iz Kijeva je preuzeo primat, pa će on igrati direktno u grupama LIge šampiona, dok Šahtjoru, kao vicešampionu, ostaje da to uradi kroz kvalifikacije. Neće to biti lak zadatak, rivali su vicešampioni onih zemalja koje su u vrhu UEFA liste, ali nisu ni \'\'rudari\'\' makar ko, u evropskim razmerama. Početak nove sezone protekao je onako kako smo navikli, Šahtjor je pobedio u prva dva kola, i odmah preuzeo prvo mesto na tabeli, koje trenutno dei sa ekipom Desne. Šahtjor je prošle sezone igrao u LIgi šampiona, ali je na kraju takmičenje nastavio u Ligi Evrope. Probio se do osmine finala i tada ispao od ekipe Rome.

Predlog

Verujemo da su obe ekipe računale sa tim da mogu do grupne faze Lige šampiona. Žreb je rekao da je to nemoguće, pošto će jedna od ekipa svoj san o plasmanu završiti posle ovog dvomeča. Pobednika čeka još jedno kolo, ali ne sumnjamo da će i poraženi u neko evropsko takmičenje, samo je pitanje da li u Ligu Evrope ili Ligu konferencija. Po nama je Šahtjor favorit za prolaz, a čak smatramo da će Ukrajinci svoje nagomilano iskustvo iskoristiti već u Belgiji. Kada su prošle sezone uspeli da pobede Real u Madridu, verujemo da mogu i Genk. Naš predlog je trijumf gostiju, a za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.