Četvrtak, 05/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
05/08Santa Clara vs Olimpija1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
04/08/2021 15:01
Ljubljančani gostuju u Portugaliji u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Utakmica u Ponta Delgadu igra se u četvrtak od 21.30.
Santa Klara

Pre pet dana Santa Klara je odigrala prvi meč u sezoni u domaćin takmičenjima. Pobedili su u Kupu tim Farensea na strani, a prvenstvo Portugalije startuje 14. avgusta. Ipak, morali su ranije na teren, igrali su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ti nisu imali težk-ak posao protiv Makedonskog predstavnika, ekipe Škupi. Skopljanci nisu uspeli da se ozbiljnije suprotstave šestoplasiranoj portugalskoj ekipi iz prethodne sezone, pa je Santa Klara dobila oba meču, 3:0 u Severnoj Makedoniji i 2:0 u svom Ponta Delgadu, prestonici Azorskih Ostrva. Ovo će biti četvrta uzastopna sezoan Santa Klare u portugalskoj eliti, a posle jednog učešća u Intertoto kupu, ovo im je prvi izlazak u Evropu.

Olimpija

Tim srpskog trenera Sava Miloševića bio je ubedljiv u derbiju Slovenije u nedelju, pobedili su tim Maribora sa 3:1 i tako, posle remija u Radomlju, zabeležili prvi prvenstveni trijumf u novom prvenstvu. Cilj je povratak titule u \'\'Stožice\'\', posle senzacionalnog trijumfa Mure u prethodnoj sezoni. Olimpija se pojačala prethodnih dana, doveli su napadača iz Rome, Lamine Tala, pošto Milošević smatra da bi moglo da mu se ponovi iskustvo sa angažovanjem Umara Sadika iz rimskog kluba, kada je predvodio Partizan. Olimpija je morala da odigra samo drugo kolo kvalifikacija. \'\'Zmajčeki\'\' su bili uspešniji od malteške Birkirkare, pobedili su na svom terenu minimalnim rezultatom, a remizirali na Malti.

Predlog

Uspešniji iz ovog dvomeča u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija igraće sa pobednikom duela Soči - Partizan. Lako se može dogoditi da se Savo Milošević vrati u Humsku ranije nego što je to bilo ko očekivao, ali ovog puta kao trener ljubljanskog kluba. Ipak, daleko je još taj scenario, Portugalci su favoriti na svom terenu i očekujemo da pobede Olimpiju na Azorskim Ostrvima. Kvota za trijumf domaćina u kladionici Meridianbet iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.