Subota, 07/08 - Fudbal, Hrvatska, HNL
07/08Gorica vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
04/08/2021 23:27
Još jedan težak start sezone za Splićane. Sa Evropom je gotovo, pa im ostaje da naprave nešto u prvenstvu. Sledi teško gostovanje u Velikoj Gorici. Utakmica se igra u subotu u 21 čas.
Gorica

Prethodna sezona bila je istorijska za tim iz Velike Gorice. Dugo su bili u samom vrhu tabele, ali su lošim rezultatima u samom finišu ostali bez Evrope. U poslednja tri kola doživeli su isto toliko poraza i sav trud pao je u vodu. A trebala im je samo jedna pobeda u te tri utakmice. Tamo im je na kraju Rijeka pobegla za dva, a Hajduk za jedan bod, pa su na kraju završili kao peti. Novo prvenstvo otvorili su porazom na riječkoj \'\'Rujevici\'\', ali su zatim pobedili na naredne dve utakmice, prvo protiv Šibenika kući, pa na gostovanju Istri u Puli. Tim je, manje-više, sačuvan, i treba očekivati nove dobre partije tima iz predgrađa prestonice.

Hajduk

Taman se Torcida ponada da njihovi ljubimci mogu nešto da urade u Evropi, usledi hladan tuš, svakog leta sve hladniji. Ove godine žreb je hteo da Splićani igraju sa kazahstanskim Tobolom. Posle prvih 90 minuta na Poljudu bilo je 2:0 za \'\'bile\'\', ali je u revanšiu Tobom slavio sa 3:1, a zatim prošao dalje u produžecima. Težak je to bio udarac za Hajduk, pogotovo jer je stigao nakon poraza od Osijeka na Poljudu. U prošlom kolu Hajduk je uspeo da dođe do pobede u morskom derbiju sa Šibenikom, slavio je minimalan trijumf, ali je najvažnije da su osvojena tri boda, prva u sezoni pošto su na premijeri remizirali sa Lokomotivom 2:2. Švedski trenerGustafson valjda je shavtio koliko je \'\'vruća\'\' klupa \'\'Majstora s mora\'\' i da Trcida ne trpi neuspehe, pa je zato trenerska vrteška na Poljudu stala pojava.

Predlog

Verovali ili ne, Hajduk nikada nije pobedio u Velikoj Gorici, a gostovao je ovde već šest puta u prvenstvu i dva puta u Kupu. Računajući sve te utakmice, Splićani su samo dva puta izvukli bod, što se dogodilo i na poslednjem prvenstvenom gostovanju , polovinom marta. Prethodni duel odigrali su na Poljudu, u finišu prošle sezone, a Hajduk je slavio sa 4:0, što je na kraju Goricu koštalo izlaska u Evropu. Naš predlog za ovaj meč je gol-gol, a za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.