Nedelja, 08/08 - Fudbal, Slovačka, Superliga
08/08Sereď vs DAC1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
06/08/2021 19:06
Posle ispadanja iz Evrope gosti se okreću domaćem takmičenju. Utakmica u Trnavi igra se u nedelju u 20 časova.
Sered

Domaćini ne igraju na svom stadionu, već u komšijskoj Trnavi. Početak sezone nije bio po očekivanju, pa je Sered poražen u prve dve utakmice. Rivali nisu bili laki, prvo ih je Žilina pobedila sa 3:0, da bi onda kao domaćini izgubili i od Ružomberoka sa 3:2. Po rezultatima jasno je da im je odbrana slabiji deo tima. Primili su čak šest golova, pa je to nešto što će morati da poprave. U prethodnom prvenstvu ovaj tim je bio deseti posle regularnih 22 kola, pa je nastavio u plej-autu. Tu su popravili plasman, bili su na kraju čak sedmi, pa su kao pobednici plej-ofa igrali baraž za plasman u evropske kvalifikacije. Ipak, u tom jednom meču Žilina je bila uspešnija, pa je ona sada u kvalifiakcijama za Ligu konferencija.

Dunajska Streda

Za razliku od svog rivala DAC je uspeo da se domogne Evrope. Dunajska Streda je na kraju bila druga, ali nije uspela da ugrozi novu titulu Slovana. Izlazak u Evropu nije se posrećio. Za rivala su dobili beogradski Partizan i poraženi su u oba meča. U Beogradu je bilo 1:0, a u Dunajskoj Stredi 2:0 za srpskog vicešampiona. Nije sve teklo glatko ni u Fortuna ligi. U prvom kolu DAC je neočekivano poražen od Mišalovca sa čak 4:1, ali su u drugom kolu slavili 3:1 protiv novajlije Mikulasa i tako stigli do prve pobede u zvaničnim mečevima u novoj sezoni. U dva duela sa Partizanom videli smo da se radi o kvalitetnoj ekipi sa mnogo internacionalaca. Slovaka skoro da i nema, i jasno je da klub ne kuburi sa finasijama.

Predlog

Sered je slavio u poslednjem međusobnom duelu sa Dunajskom Stredom, bilo je 1:0, još u decembru prošle godine. Prvi meč u Diunajskoj Stredi dobio je domaćin sa čak 6:0, a kasnije se nisu sastajali jer su jedni igrali u plej-ofu, a drugi u plej-autu. Verujemo da su gosti kvalitetnija ekipa, a moraju da nadokande izgubljene bodove u prvom kolu. Sered će morati da prve bodove osvoji protiv nekog drugog. Naš predlog je dvojka, a koeficijent za nju u kaldionici Meridianbet iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.