Ponedeljak, 09/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
09/08Radnički Niš vs TSC Bačka TopolaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
08/08/2021 15:51
Susret na Čairu mogao bi se nazvati derbijem četvrtog kola srpske Super lige. Utakmica u Nišu igra se u ponedeljak u 19 časova.
Radnički Niš

Za sada u Radničkom sve ide po planu, remi na strani, pobeda na svom terenu. Ali, tek jsu odigrana tri kola, pa je previše rano za bilo kakav ozbiljniji zaključak. Startovale su Nišlije nerešenim rezultatom u Subotici, onda dobili komšijski derbi sa Napretkom u Nišu, a derbi južne pruge u Surdulici završen je takođe bez pobednika. Ukupno imaju pet bodova i jasno je da im se neće ponovotit prošla sezona kada su do opstanka stigli zahvaljujući odgovarajućim rezultatima konkurenata u poslednjem kolu. Pojačao se Radnički sasvim solidno, Japanac Mićibući je ozbiljan igrač, kao i centarfor Škrbić, a i ostale novajlije nagovestile su dobre partije. Nisu iz Niša bez razloga najavljivali pohod na plasman u Evropu, pošto igrama na startu sezone u potpunosti potvrđuju te ambicije.

TSC

Ekipa iz Bačke Topole je jedina uz Partizan sakupila maksimalan broj bodova u prva tri kola. I gol razlika im je odlična, ali je za dva gla slabija od crnobelih, pa su zato na drugom mestu. Dest golava je za 270 minuta postigao TSC, dok mu se mreža dva puta tresla. Startovali su trijumfom nad Novim Pazarom od 2:0, onda su u Gornjem Milanovcu pobedili Metalac sa 4:2, dok su najubedljiviji bili protiv novajlije u ligi, Kolubare iz Lazarevca, koju su u prošlom kolu dobili sa 4:0. Nekako u lošem trenutku, ako dobar uopšte postoji, klub je napustio najbolji strelac Nenad Lukić, koji je otišao u mađarski Honved. Tako je i drugi deo fantastičnog tandema golgetera Silađi-Lukić sada u drugim klubovima i tim iz Bačke Topole mora dalje bez njih. Između dva kola doveden je bivši bek Vojvodine Aranđel Stojković, koji bi trebalo da bude veliko pojačanje. Odlazak Lukića za sada su nadomestili Zec i Vukić, a videćemo da li će uprava dovesti još nekog napadača do kraja prelaznog roka.

Predlog

TSC je prethodno sezonu završio mnogo ispred Radničkog, ali su Nišlije dobile oba međusobna duela. U Senti, gde TSC igra kao domaćin, bilo je 3:1 za Radnički, dok je u Nišu \'\'Real sa Nišave\'\' slavio 2:0. Kada pogledamo unazad ri uzastopna trijumfa ima Radnički nad TSC-om, pa bi i sada trebalo da bude favorit. Ipak, nisu gosti uopšte naivni, imaju velike ambicije, a za njihovo ostvarenje potrebno je pobeđivati na ovakvim mečevima. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG u kladionici 1xbet kvota je 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.