Ponedeljak, 09/08 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
09/08Viktoria Köln vs HofenhajmPoluvreme/Krajtip: 2/2
7 / 10 Ulog
08/08/2021 16:17
U prvom kolu nemačkog DFB kupa Hofenhajm gostuje kod trećeligaša iz Kelna. Utakmica je na programu u ponedeljak u 18.30.
Viktorija Keln

Viktorija je klub bogate tradicije, ali je u novije vreme u senci gradskog rivala Kelna. Tim koji nosi ime grada je bundesligaš, a Viktroija je uspela da se pre dve godine dočepa trećeg ranga. Prošlu sezonu su završili na 11. mestu. ali bi bili mnogo bolje plasirani da nisu poslednjih šest kola završili bez pobede. Ipak, njihova ambicija je opstanak u ovom društvu, pa je plasman ocenjen kao zadovoljavajući. U novom prvenstvu još nemaju pobedu, u prvom kolu su izgubili od imenjaka u Berlinu, da bi na svom terenu remizirali sa ekipom Cvikau 1:1. Što se KUpa tiče, tu su iznenađanje vrlo moguća, ali Viktorija nije imala bi sreće sa žrebom pošto je dobila jednu od najboljih nemačkih ekipa za rivala već u prvom kolu.

Hofenhajm

Sezona za Hofenhajm, za razliku od njihovog rivala, počinje ovom utakmicom. Bundesliga startuje narednog vikenda, pa duel u Kelnu može da se nazove i generalnom probom pred duel sa Augzburgom na strani. Nije Hofenhajm imao blistavu sezonu, tim koji je u dve ranije godine bio hit prvenstva, pa je posle plasmana u Ligu šampiona igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, a onda prošao i u nokaut fazu tog takmičenja, na kraju je bio tek 11. To nikoga nije zadovoljilo, ali treba biti objektivan i reći da se Hof sustretao sa ogromnim problemima od samog početka sezone. Prvo su najbolji fudbaleri doživeli teže povrede, da bi onda nekolicina prvotimaca bila zaražena koronavirusom, pa je sjajn start prvenstva, u kome su deklasirali i Bajern, upropašćen narednim rezultatima. Dovedeno je nekoliko slobodnih fudbalera, a jedino je plaćen Žoržinjo Ruter iz francuskog Rena. Teško je reći da li je Hof jači ili slabiji u odnosu na prethodnu sezonu.

Predlog

Mada je DFB kup takmičenje sa stalnim senzacijama, ne bi smelo da se dozvoli Hofenhajmu da ezonu tvori neuspehom. Nemci dosta polažu na Kup, i nikad se ne dešava da treneri odmaraju fudbalere u ovom takmičenju. Očekujemo pobedu gostiju u Kelnu, znatno su kvalitetniji od Viktorije, koja uz to ima svoje probleme u prvenstvu treće lige. Naš predlog je prelaz 2/2 sa koeficijentom 1.88 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.