Utorak, 10/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
10/08Legia Warszawa vs Dinamo Zagreb1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
09/08/2021 17:41
Koliko je ovaj meč bitan za obe ekipe svedoči činjenica da su Fudbalski savezi obe zemlje odložili prvenstvene utakmice svojih šampiona. Meč u Varšavi igra se u utorak u 21 čas.
Legija

Mora se priznati da je Legija odlično, do sada, izgledala u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ranijih godina je tim iz Varđave, po pravilu, pravio kikseve tokom leta i ispadao od znatno slabijih rivala, navlačeći bes svojih navijača i pre početka nove sezone. Sada je drugačije. U prvom kolu su dobili najtežeg rivala, šampiona Norveške Bode/Glimt, ali su ga pobedili u oba meča i prošli dalje. I narednog rivala, estonsku Floru pobedili su i u Talinu i u Varšavi, doduše samo sa golom razlike, ali su sa četiri pobede došli do trećeg kola. Opet im žreb nije bio naklonjen, zagrebački Dinamo je unapred proglašen velikim favoritom, ali posle prvog meča breme favorita polako prelazi na stranu Legije. Utakmica u Zagrebu je završena rezulatatom 1:1, što, po nama, daje podjednake šanse i jednima i drugima. U Poljskoj Legija nije bila ni približno tako uspešna kao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Izgubili su Suer kup od Rakova, a u ligi su posle pobede nad Vilsom iz Plocka poraženi od novajlije Radomijaka.

Dinamo Zagreb

Ni šampion Hrvatske ne može se pohvaliti startom sezone na domaćem planu. Prosto je neverovatno da Dinamo posle tri odigrane utakmice ima pobedu, poraz i remi. Startovali su porazom na svom Maksimiru od Slevena iz Koprivnice sa 2:0, pa su lako slavili na gostovanju kod novajlije Hrvatskog Dragovoljca. U derbiju sa Rijekom bilo je nerešeno, a meč je, na oduševljenje neutralnih gledalaca, završen rezultatom 3:3. Što se kvalifikacija za Ligu šampiona tiče, i Dinamo je morao da krene od prvog kola, mada je prošku sezonu u Evropi završio u četvrfinalu Lige Evrope porzom od kasnijeg osvajača ovog takmičenja, španskog Viljareala. U prvom kolu su igrali protiv Valura, a najteži deo dvomeča bio je put na Island. Slavili su u obe utakmice, mada je rezulatat posle prvog meča bio sa 3:2 za Dinamo. U drugom kolu rival je bila kiparska Omonija. U Zagrebu je bilo 2:0, a na Kipru 1:0 za \'\'Modre\'\'. Protov Legije je bilo samo 1:1, što je zabrinulo \'\'Bed Blu Bojs\'\' koji se već spremaju za okršaj sa Crvenom zvezdom.

Predlog

Pobednik ovog dvomeča za Ligu šampiona boriće se sa boljim iz duela Crvena zvezda - Šerif. Mnogi su u plej-ofu već videli Beograđane i Zagrepčane, što bi bio meč koji nosi mnogo više od pukog plasmana u elitno takmičenje, mada ni to nije zanemarljiv razlog. Verovatno je pritisak učinio svoje, pa ni Zvezda ni Dinamo nisu pobedili svoje rivale kao domaćini. Videćemo hoće li ispraviti te kikseve kao gosti, a što se Dinama tiče očekujemo da presudi njihovo mnogo veće iskustvo u igranju evropskih mečeva. Zagrepčani su prošle sezone izbacili engleski Totenhem, o čemu u Legiji mogu samo da sanjaju. Navijači ove dve ekipe važe za najviolentnije, pa je pred utakmicu u Maksimiru bilo mnogo nereda. Nešto slično očekuje se i u Varšavi, pa se ne isključuje ni kazna UEFA za oba tima posle završetka revanša. Naš predlog je dvojka, a za nju je koeficijent u kladionici Meridianbet 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.