Četvrtak, 12/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
12/08Astana vs KuPS1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
10/08/2021 16:24
Posle prvog meča u Finskoj nijedna ekipa nema prednost. Prvi meč je završen rezultatom 1:1, pa ko pobedi u revanšu ide u plej-of za plasman u Ligu konferencija. Utakmica u Nur Sultanu igra se u četvrtak u 15 časova.
Astana

Astana je ostala bez titule u Kazahstanu, pehar je otišao u vitrine Kairata, pa je prvi zadatak najpoznatijeg kluba iz ove velike zemlje da vrati primat u domaćem takmičenju. U prvenstvu Kazahstana pauza traje već više od mesec dana, igraju se utak ice u Kupu, ali i u evropskim kvalifikacijama, na koje klubovi iz ove zemlje poklanjaju dosta pažnje. Astana je trenutno drugoplasirani tim, od vodećeg Tobola imaju bod manje nakon 19 odigranih kola, pa će s njima, ali i aktuelnim prvakom Kairatom iz Almatija, voditi borbu za titulu. U kvalifikacijama su već izbacili jedno veliko ime. U prvom meču su dobili Aris sa 2:0, ali su istim rezultatom izgubili u Solunu. Odluka je pala u produžecima, a presudio je gol Albanca Bitrija u 120 minutu. U Finskoj je ponovo Bitri bio junak, uspeo je da izjednači protiv KuPS-a u četvrtom minutu nadoknade.

KuPS

Ekipa KuPS-a ne može igrati evropske utakmice u svom Kuopiju, već su domaćini u Helsinkiju. Ovaj tim je bio šampion Finske pre dve godine, a nakon toga je krenula nova dominacima HJK-a. Do mečeva sa Astanom KuPS je već imao dvomečeve sa jermenskim Noaom i ukrajinskom Vorsklom. Protiv Jermena su izgubili na strani 1:0, ali su bili ubedljivi kao domaćini i slavili sa 5:0. Protiv Vorskle bilo je 2:2 u Finskoj, a tek u produđecima su slavili sa 3:2. Imali su i dosta sreće, izjednačujući gol za 2:2 postigli su u sudijskoj nadoknadi. Nije KuPS stekao prednost u prvoj utakmici i imaće težak zadatak da stigne do pobede u Kazahstanu. U domaćem prvenstvu su na odličnom drugom mestu, ali sa malim izgledima da ugroze vodeći Helsinki.

Predlog

Domaći tim ima znatno više iskustva u evropskim utakmicama. Skoro svake sezone Astana je igrala u grupnoj fazi nekog od dva kupa, koliko ih je do ove sezone postojalo. Sada imaju priliku da se plasiraju u premijero izdanje Lige konferencija, a za to im trebaju još dva koraka. Prvi je eliminacija KuPS-a, za šta im je potrebna pobeda na domaćem terenu. Verujemo da će pobediti, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.