Četvrtak, 12/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
12/08Anorthosis vs Rapid ViennaDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
10/08/2021 17:13
Ne verujemo da kiparski tim mođe nešto više da uradi posle poraza u Beču od 3:0. Revanš se igra u četvrtak u 19 časova u Larnaki.
Anortozis

Kiparski predstavnik ubedljivo je izgubio u glavnom gradu Austrije i sada mu predstoji skoro nemoguć zadatak da nadokandi tri gola minusa. Ovaj tim je zauzeo tek četvrto mesto u šampionatu Kipra prošle sezone i na osnovu plasmana nije izborio učešće u evropskim kupovima. Uspeli su to osvajanjem domaćeg kupa, pošto su u finalu najmasovnijeg takmičenja bili bolji od Olimpijakosa iz Nikozije. Finalni duel odlučen je tek nakon produžetaka, a Anortozis je, kao aktuelni pobednik kupa, nedavno igrao meč Super kupa protiv šampiona iz prošle sezone Omonije i izgubio sa 2:1. Kao najbolji u Kupu preskočili su prethodno kolo kvalifikacija i odmah se susreli sa teškim rivalom. Rapid je odigrao više mečeva od starta sezone i lako pobedio 3:0, promašivši i jedan kazneni udarac.

Rapid Beč

Posle ne baš ubedljivog starta sezone Bečlije se sve više popravljaju. U prvenstvu su poraženi u prvom kolu od Altaha na svom terenu, pa su remizirali sa LASK-om u Lincu u drugom. Prvu pobedu su ostvarili tek prošlog vikenda protiv Volfsbergera na svom \'\'Alijanc stadionu\'\' i to sa 3:0. Istim rezultatom su dobili i Anortozis, što je uteha nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Naime, Rapid je igrao dvomeč sa Spartom iz Praga u stazi nešampiona, s obzirom da su obe ekipe vicešampioni svojih zemalja. U Beču je bilo 2:1 za Rapid, ali je Sparta bila ubedljivija u Češkoj i pobedila sa 2:0. Nema sumnje da će Rapid umeti da sačuva prednost na Kipru, a moguće je da će trener Ditmar Kuhbauer odmoriti nekog od najstandardnijih prvotimaca, pošto je Rapid već odigrao šest zvaničnih utakmica u novoj sezoni.

Predlog

Gosti nemaju potrebu da nešto naročito pokušavaju u ovoj utakmici. Vreme će raditi za njih, pa je njima u interesu da sačuvaju svoju mrežu. Domaćin nema izbora, mora da pokuša da brzo postigne gol i nada se čudu. Mi u njega ne verujemo, ali očekujemo da Anortozis iskoristi prednost domaćeg terena i ne dozvoli Rapidu da ga pobedi i drugi put. Zato je naš predlog dupla šansa na domaćina, a koeficijent za 1x u kladionici CircusCasino iznosi 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.