Nedelja, 15/08 - Fudbal, Hrvatska, HNL
15/08Osijek vs Rijeka1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
14/08/2021 19:32
Derbi susret petog kola hrvatske lige ekipe dočekuju u različitom raspoloženju. Rjeka je prošla u plej-of za Ligu konferencija, dok Osiječanima to nije pošlo za rukom. Utakmica na Gradskom vrtu igra se u nedelju u 21 čas.
Osijek

Mnogo je tim Nenada Bjelice očekivao od nastupa u Evropi. Činilo se da je Osijek sazreo za grupnu fazu nekog od evropekih takmičenja, makar za početak i Lige konferencija. U prvoj rundi imali su težak ispit protiv poljskog POgona iz Šćećina, koga su eliminisali zahvaljujući samo jednom golu. Činilo se da će bugarski CSKA biti lakši zalogaj, ali prošlogodišnji učesnik grupne faze LIge Evrope dobio je u Sofiji sa 4:2. Tu prednost u gradu na Dravi Osijek nije stigao, bilo je samo 1:1 i završili su sa Evropom. Sada se okreću domaćem prvenstvu, u kom su prošle godine bili vicešampioni. U prva četiri kola imaju tri pobede i jedan remi, pa se sa deset bodova nalaze na čelu tabele. Na prethodne dve utakmice na svom terenu nisu pobedili, bod je odneo Slaven, a neporažen je otišao i CSKA.

Rijeka

Tim sa Rujevce je stigao do plej-ofa za Ligu konferencija i očekuje da uz šampiona Dinama bude predstavnik zemlje svetskog vicešampiona u Evropi do zime. Rijeka je prvo eliminisala maltešku Gziru, pa onda i škotski Hibernijan i sada je očekuje dvomeč sa PAOK-om iz Soluna. Biće ti mečevi prave poslastice, pošto obe ekipe imaju kvalitet za Evropu. Zbog toga ovo gostovanje u Osijeku ne dolzi u pravom trenutku za Rijeku, pa je moguće da će trener Tomić poštedeti napora nekog od glavnih igrača. U aktulenoj sezoni zablistao je Ganjanin Abas, dvostruki strelac protiv Dinama u Zagrebu, koji je jednom pogodio i mrežu Hibernijana. Rijeka je odigrala tri utakmice u novom prvenstvu, dve je dobila, a jednom je remizirala, baš na Maksimiru, kada je bilo 3:3.

Predlog

Osijek mora da se uspravi i pobedi Rijeku da bi zaboravio na promašaj sa Bugarima. Gosti će sigurno više razmišljati o Grcima, a vremena za popravni u prvenstvu ima. Zato nam se čini da su domaći favoriti i da će uspeti da stignu do trijumfa, trećeg u sezoni. Ukoliko odigrate jedinicu, u kladionici Meridianbet dobijate koeficijent 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.