Ponedeljak, 16/08 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
16/08Breidablik vs ÍAPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
15/08/2021 17:47
Breidablik je ozbiljan tim, ne samo za islandske prilike. Posle ispadanja iz Evrope okreću se pokušaju da stignu do titule. Meč sa Akranesom igra se u ponedeljak u 21.15.
Breidablik

Mada su doživeli dva poraza u duelima sa Abrdinom, fudbaleri Breidablika ozbiljno su namučili Škotlanđane. Na Islandu je bilo 3:2, a u Škotskoj 2:1 za Aberdin. Podsetimo da je Breidablik u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije eliminisao bečku Austriju, a pre toga i luksemburški Rasing. Sakupili su dosta bodova, pa će naredni put kada budu igrali u Evropi, a to je najverovatnije narednog leta, imati nešto bolji status na žrebu. Breidablik se bori za titulu, trenutno imaju četiri boda mnaje od prvoplasiranog Valura, ali i jednu utakmicu manje, pa bi uz nova tri boda tu razliku spustili samo na jedan bod. Posle ovog meča igra se još šest kola, sasvim dovoljno da se Valur svrgne sa trona.

Akranes

Gosti su na poslednjem mestu sa samo 12 osvojenih bodova. Istina, u poslednje vreme igraju mnogo bolje nego na startu prvenstva, pa se nadaju da mogu izbeći najgore i selidbu u drugu ligu. Akranes je u prethodnomm kolu pobedio Kopavogur, a nakon toga, u utakmici Kupa, bili su bolji i od Hafnarfjordura. Samo da kažemo da je Akranes uspeo da pobedi i Valur, pre otprilike mesec dana, i tako posredno učinio veliku uslugu i Breidabliku i timovima koji se bore za vrh tabele. Dakle, u prethodna četiri kola zabeležili su dve, od ukupno tri pobede koje imaju. Pitanje je samo da li su zakasnili sa finišom, a dosta toga zavisiće i od učinka njihovih direktnih rivala Kopavogura, Filkira i Stjarnana.

Predlog

U prvom delu prvenstva Breidablik je slavio u Akranesu sa 3:2. Bio je to sjajan meč, a gosti su samo zahvaljujući suvom kvalitetu stigli do trijumfa. Da umeju da iznenade, fudbaleri Akranesa pokazali su Valuru, pa očekujemo da se isprse i pred Breidablikom u Kopavoguru. Međutim, na strani Akranes nije isti tim, ima pet uzastopnih poraza, a na poslednja tri gostovanja nisu dali ni gol. Zato je Breidablik veliki favorit i očekujemo njegov trijumf. Da bi kvota bila bolja, odlučili smo se za prelaz 1/1 za koji se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.