Utorak, 17/08 - Fudbal, Nemačka, Superkup
17/08Borusija Dortmun vs Bajern MinhenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 4.50
7 / 10 Ulog
16/08/2021 18:01
Ovog puta meč Superkupa Nemačke ne igra se pre početka sezone. Šampion Bajern i osvajač DFB kupa, Borusija iz Dortmunda, sastaju se tek posle odigranog prvog kola u Bundesligi i Kupu. Domaćin je Borusija, a utakmica se igra u utorak u 20.30.
Borusija Dortmund

\'\'Milioneri\'\' su sjajno otvorili nocu sezonu. Posle lakog trijumfa u DFB kupu nad Vehenom u Vizbadenu, dočekali su Ajntraht iz Frankfurta na svojoj Signal Iduna areni, napokon pred navijačima. Kada igraju pred svojim \'\'žutim zidom\'\', fudbaleri Borusije su jači bar za 50%, a to su pokazali i u meču sa timom iz Frankfurta, koji su rešili u svoju korist sa 5:2. Tako su se revanširali Ajntrahtu za poraz prošlog proleća u finišu setzone, kada se činilo da Borusija neće uspeti da se plasira u Ligu šampiona. Od tog meča \'\'Milioneri\'\' su zaređali sa pobedama i uspeli da uhvate treću poziciju, ali i da trijumfuju u DFB kupu, u čijem u finalu deklasirali Lajpcig. Prodat je samo Džejdon Sančo u Junajted, ali novi trener Marko Roze ima dosta problema sa povređenim igračima. Važno je da je Erling Haland u top formi, protiv Ajntrhta je dao dva gola, a još dva je namestio.

Bajern

Nisu Bavarci u dobroj formi, bar sudeći po rezultatima. Istina, oni su odigrali samo jedan zvanični meč, u prvom kolu su remizirali u Menhengladbahu sa Borusijom, ali su protiv \'\'Ždrebaca\'\' i ranje loše prolazili na \'\'Borusija parku\'\'. Verujemo da treba malo vremena da se Julina Nagelsman upozna sa novom ekipom, u Menhengladbahu je u centralnom delu odbrane zaigrao novajlija Upamekano, uz iskusnog Zulea, ali i mladog Stanišića. To nije najbolje funkcionisalo, pa je Borusija stvorila mnogo prilika. Sreća pa je golam Nojer u formi, mada su i Bavarci imali sijaset prilika, a samo je jednu realizovao, ko bi drugi, nego Robert Levandovski. Nije Bajern nijednom pobedio u pripremnom periodu i to se nikad nije dogodilo. Gubilli su od Napolija, Kelna i Menhengladbaha, a samo su igrali nerešeno sa Ajaksom.

Predlog

I prethodne dve sezone ove dve ekipe igrale su u Super kupu. Bajern je osvajao duplu krunu, ali je Dortmund bio deo spektakla zahvaljujući vicešampionskoj tituli. Pre dve godine slavila je Borusija sa 2:0, a prošlog leta je Bajern bio bolji i pobedio sa 3:2. Uglavnom, ove dve ekipe igraju na gol više, sada ih i navijači terati na to, pa očekujemo pravu goleadu na Signal Iduna parku u Dortmundu. Biće golova na sve strane, a naš predlog je 5+. Rizikujte malo, pošto je kvota za ovaj predlog u kladionici Meridianbet 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.