Sreda, 18/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
18/08Jang Bojs vs FerencvárosDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
17/08/2021 16:42
Jedna od ove dve ekipe igraće u grupnoj fazi LIge šampiona. Neće im to biti prvi puta, ali je to i dalje veliki poduhvat i za Mađare i za Švajcarce. Meč u Bernu počinje u 21 čas u sredu.
Jang Bojs

\'\'Mladi momci\'\' su dogurali do plej-ofa i pored ne toliko ubedljivih partija u novoj sezoni. Pritom ne mislimo samo na kvalifikacije, već i na domaće prvenstvo u kom su neprikosnoveni već četiri godine uzastopno. Da bi došli do plje-ofa za Ligu šampiona švajcarski šampioni morali su da prođu dcve prepreke. Prav je bila Slovan iz Bratislave, najbolji tim Slovačke. Nakon 0:0 u Bratislavi, u Bernu je Jang Bojs poveo sa 3:0, a onda spašavao živu glavu. Naime, Slovaci su smanjili na 3:2, ali i pogodili okvir gola u finišu meča. Drugi rival bio je rumunski KLuž, i tu sugubili na strani, da bi izjednačili u sudijskoj nadoknadi. \'\'Železničari\'\' iz Kluža vodili su i u Bernu, ali je Jang Bojs stigao do ubedljiv pobede od 3:1. U domaćem prvenstvu su kiksirali dva puta u tri kola, prvo su remizirali sa povratnikom u elitu, ekipom Grashipersa, a onda su izgubili od slabog Siona.

Ferencvaroš

\'\'Fradi\'\' se vraća na stare staze slave. Naravno da to još nije onaj nekadašnji Ferencvaroš koji je žario i plaio Evropom, ali i samo učešće u Ligi šampiona, prošle sezone, mnogo je značilo za njih, ali i za mađarski fudbal u globalu. Sada su ponovo nadomak istog usšeha, treba da eliminišu još Jang Bojse, a to nije nemoguć zadatak. Oni su morali da izbace već tri rivala do plej ofa. Prvo su sa po dve pobede eliminisali Prištinu i litvansi Žalgiris, da bi im najteži rival bila praška Slavija, prvak Češke. U prvo meču \'\'Fradi\'\' je u Budimpešti, posle jednog čudnog meča, pobedio sa 2:0 i uspeo je tu prednost da sačuva u Pragu, naime, Slavija je pobedila samo sa 1:0. U prvenstvu su odigrali dva meča, jedan su izgubili, a drugi dobili, ali je u ovom trenutku prioritet Evropa.

Predlog

Nastup Ferencvaroša u Ligi šampiona prošle sezone nije bio loš, ali su imali tu nesreću da budu u grupi sa Barselonom, Juventusom i Dinamom iz Kijava, protiv koga su osvojili jedini bod. Za njih je bitno da su dobro popravili klupski koeficijent, pa će im svake naredne kvalifikacije biti lakše, pošto će biti među nosiocima, moguće i do poslednjeg kola. Jang Bojs je primao golove skoro od svih ekipe koje su ove sezone dolazile u Bern, pa verujemo da im i \'\'Fradi\'\' može dati bar jedan. S druge strane \'\'mladi momci\'\' su izuzetno efikasni, pa je logično da naš predlog za ovaj meč bude GG. Za ovaj tip u kladionici Meridianbet kvota je 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.