Četvrtak, 19/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
19/08Rapid Vienna vs Zorja1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
18/08/2021 18:53
Ulazak u Ligu Evrope izazov je za oba tima, mada su u prošloj sezoni već igrali u istom takmičenju. Meč u Beču igra se u četvrtak u 21 čas.
Rapid

Bečlije su aktuelni vicešampioni Austrije i kao takvi igrali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nisu uspeli da izbace prašku Spartu, pa su se preorjentisali na Ligu Evrope. Prvi protivnik im je bio kiparski Anortosis, a sav posao Rapid je završio na svom terenu. Posle 3:0 nije bilo realno da Anortozis prođe dalje, ali je bar uspeo da pobedi u revanšu. Rapid je loše počeo u Bundesligi, u prva četiri kola imaju samo jednu pobedu, pa se postavljalo pitanje koliko mogu biti konkurentni u Evropi i da li je njima potrebno da troše snagu u Evropi. Ipak, Liga Evrope je jako takmičenje, upoznao ga je Rapid prošle sezone, mada nisu prošli grupu u konkurenciji Arsenala, Moldea i Dandalka.

Zorja

Ukrajinci su ihrali u griupnoj fazi Lige Evrope prethodne sezone, imali su nekoliko dobrih izdanja, ali se nisu probili u nokaut fazu. Ipak, osvojili su pest bodova u konkurenciji Brage, Lestera i AEK i stigli do trećeg mesta. Sigurni smo da ne bi imali ništa protiv da se tako nešto ponovi i ove sezone. Zorja sad prvi put izlazi na teren u kvalifikacijama, zahvljaujući koeficijentu su prekočili prva tri kola, pa su im šanse protiv Rapida sasvim realne. U domaćoj ligi tim iz Luganska je odigrao četiri kola, upisao jednu pobedu, dva poraza i jedan remi. Zanimljivo je da su jedini trijumf ostvarili na strani, dok na tri utakmice na svom terenu nisu pobedili nikog.

Predlog

Zorja je čvrst tim, ali nam se čini da je Rapid bliži pobedi, barem na meču u Beču. Biće ovo jedan od neizvesnijih dvomeča u plej-ofu za Ligu Evrope i moguće je da gledamo i produžetke, pogotovo jer više ne važi gol u gostima. Kako god se završio prvi duel ništa neće biti rešeno. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.