Nedelja, 05/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
05/09Island vs MakedonijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
04/09/2021 15:45
Pobednik ovog meča sačuvaće šanse da se bori za baraž, dok poraženi mnogo gubi. Utakmica u Rejkjaviku igra se u nedelju u 18 časova.
Island

Na opšte iznenađenje na vrhu tabele ove grupe je selekcija Jermenije koja je iskoristila nešto lakši raspored na početku. Island je sakupio samo tri boda iz četiri utakmice. Imaju jednu pobedu i tri poraza, a slavili su samo na gostovanju u Lihtenštajnu. Poraze su doživeli u Nemačkoj i Jermeniji, a pre tri dana Rumunija ih je dobila u Rejkjaviku i, po svemu sudeći, oduzela sve šanse da se plasiraju na Mundijal u Kataru. Podsetimo, Islanđani su igrali na prethodnom u Rusiji i to je bio njihov prvi plasman na najveću svetsku smotru fudbala, a verovatno će ostati i jedini, bar za sada. Očigledno je završeno zlatno doba za reprezentativni fudbal na Islandu, pa posle odlaska na EP u Francuskoj i SP u Rusiji, sledi period stvaranja novog tima.

Severna Makedonija

Pobeda Makedonaca u Nemačkoj u ovim kvalifikacijama sigurno je najveći uspeh fudbala u ovoj zemlji nakon plasmana na nedavni EURO. Na Evropskom prvenstvu Makedonci nisu uspeli da osvoje ni bod i pored sasvim solidnih izdanja. Izguili su od Austrije, Ukrajine i Holandije, ali su se vratili uzdignuta čela. Posle plasmana na EURO porasli su apetiti i od nacionalnog tima se očekuje da bude ozbiljan takmac ostalim timovima iz grupe u pokušaju da odu u Katar. Posle poraza u Rumuniji usledile su pobede nad Lihtenštajnom i Nemačkom, ali je pre tri dana selekcija Severne Makedonije doživela hladan tuš, ne uspevši da pobedi Jermeniju u Skoplju, i pored znatno bolje igre. Sada imaju sedam bodova i naaze se na trećem mestu, sa dva manje od Nemačke i tri manje od Jermenije.

Predlog

Kako god se razvijala situacija u ovoj grupi kvalifikacija nema sumnje da su Nemci i dalje najveći favoriti za osvajanje prvog mesta i direktan plasman na EURO. Vodiće se velika borba za drugo mesto i odlazak u baraž. Po nama, podjednake šanse imaju Rumuni, Jermeni i Makedonci, dok iz prikrajka vrebaju Islanđani. Dosta toga biće jasnije i posle ovog meča, a možda i neće. Ne očekujemo mnogo golova, dva najviše, u ovom duelu, a za 0-2 gola u kladionici CircusCasino dobija se kvota 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.