Ponedeljak, 06/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Afrika
06/09Obala Slonovače vs KamerunUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
04/09/2021 17:06
Derbi ovog kola afričkih kvalifikacija svakako je duel u Abidžanu gde Obala Slonovače dočekuje Kamerun. Utakmica se igra u ponedeljak u 20 časova.
Obala Slonovače

\'\'Slonovi\'\' nisu poraženi na poslednjih osam utakmica, računajući sva takmičenja, ali i prijateljske utakmice. Ipak, nije ih bilo na Mundijalu u Rusiji, pa se fudbalski poklonici nadaju da će svoje ljubimce gledati u Kataru. Početak ovih kvalifikacija nije bio baš po planu, odigrali su bez golova u Mozambiku, a u narednu fazu, poslednji stepen za odlazak na Mundijal, ide samo prvoplasirana ekipa iz grupe. Jasno je da će im najveći konkurent biti Kamerun, pošto su Mozambik, a posebno Malavi, nedorasli rivali. Budimo iskreni pa recimo da Obala Slonovače nema onakav kvalitet kakav je imala, recimo, na Mundijalu u Nemačkoj, ali i dalje ova zemlja daje veliki broj talentovanih igrača koji, brže-bolje, odlaze u Evropu u raznorazne lige.

Kamerun

Počeli su Kamerunci drugu fazu kvalifikacija po planu. Bez mnogo problema slavili su u duelu sa Malavijem, a golove su postigli Vinsent Abubakar, nekadašnji igrač Porta i Bešiktaša, te Gentov defanzivac Mišel Ngadu-Ngađu, koga ćemo gledati u okršajima sa Partizanom u Ligi konferencija. Ovaj fudbaler je već tri godine u Belgiji, a stigao je iz praške Slavije. Kamerun takođe nije igrao u Rusiji na Mundijalu, ali su pre toga igrali i u Brazilu i u Južnoj Africi, mada nikako da ponove uspeh iz Italije 1990. godine kada su bili u četvrtfinalu. Kamerun ima odličan tim, ističe se napadački tandem Čupo-Moting-Abubakar, ali su tu i Ekambi, Kunde i ostali.

Predlog

Odavno se nisu sastajale ove dve selekcije, još od 2016. godine na Afričkom kupu nacija kada je OBala Slonovače slavila u produžecima u četvrtfinalu sa 3:0. Od tada su se stvari malo promenile, pa nam se čini da sada Kamerun ima jači tim. Ipak, kod Afrikanaca je domaći teren velika prednost, pa očekujemo da Kamerun ode u Abidžan da ostane neporažen. Neće se zaletati ni domaćin, pogotovo jer se revanš igra već za sedam dana. Najsigurnije je igrati na mali broj golova, neće ih biti više od dva, a za 0-2 gola u kladionici Meridinabet kvota iznosi 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.