Utorak, 07/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
07/09Farska Ostrva vs Moldavija1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
05/09/2021 18:51
Ove dve selekcije se međusobno bore da izbegnu poslednje mesto u jakoj F grupi kvalifikacija za Mundijal. Meč je na programu u utorak u 20.45 u Toršavnu.
Farska Ostrva

Znalo se već posle žreba da Farani nemaju šanse da se umešaju u borbu za jedno od dva prva mesta koja mogu do Mundijala. Za ovu fudbalsku selekciju svaka pobeda je uspeh, ali se mora priznati da više ne služe za popravljanje gol razlike, kao što je to bio slučaj pre deceniju i više. Pre tri dana bili su blizu da prvi otkinu bod Dancima u ovoj grupi.Sve do pet minuta pre kraja rezultat je bio 0:0, ali je Vind doneo sva tri boda gostima i verovatno plasman u Katar. Iz pet odigranih utakmica Farani imaju samo jedan bod, a njega su osvojili upravo na gostovanju kod Moldavaca.

Moldavija

Kako su krenuli u kvalifikacije, Moldavci mogu da budu zadovoljni rezultatima u dva prethodna kola. Jesu izgubili od Izraela i Škotske, ali samo sa 2:0, odnosno 1:0 u Glazgovu pre tri dana. Još ih peče osmica iz Danske, a nisu mnogo bolje prošli ni protiv Turaka na svom terenu. I oni imaju samo jedan bod, onaj sa starta takmičenja protiv Farskih Ostrva, pa je jasno da će pobednik ovog meča u Toršavnu izbeći poslednju poziciju. Čak i da bude nerešeno, Moldavci ostaju poslednji, baš zbog poraza od Danske od 8:0.

Predlog

Mada se šampion Moldavije, ekipa Šerifa, plasirao u grupnu fazu Lige šampiona, reprezentativni fudbal u ovoj zemlji je jako slab. Šerif čine sve sami internacionalci, a nacionalni tim nema takav kvalitet. Očekujemo da Farani iskoriste prednost domaćeg terena i slave protiv ovog rivala i tako na kraju budu peti. Oni čekaju Ligu nacija, u kojoj imaju mnogo više šansi. Za jedinicu se u kladionici 1xbet dobija koeficijent 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.