Utorak, 07/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
07/09Hrvatska vs Slovenija1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
05/09/2021 19:11
PObedom u Bratislavi Hrvatska je ponovo izbila u prvi plan kada je odlazak na Mundijal u pitanju. Sloveniji je ovo poslednja pansa. Meč se igra u Splitu, a na programu je u utorak u 20.45.
Hrvatska

Vicešampioni sveta bili su u teškoj situaciji na startu kvalifikacija. Neočekivan poraz u Sloveniji bio je veliki korak nazad za favorita grupe, ali su u narednim utakmicama \'\'kockasti\'\' zabeležili tri pobede i jedan remi. Još uvek su daleko od osiguranog plasmana, imaju jednak broj bodova sa Rusijom, ali i mnogo bolji raspored do kraja kvalifikacija. Hrvatska će dočekati Ruse, i taj duel će, najverovatnije, odlučiti o prvoj poziciji. Pre tri dana Hrvati su osvojili velika tri boda u Bratislavi, u koju su otputovali u oslabljenom sastavu, bez prvog golmana, ali i najveće zvezde Luke Modrića. Za duel sa komšijama iz Slovenije određeno je da domaćin bude Split i tamošnji stadion Poljud, građen za Mediteranske igre 1984. godine, pa treba očekivati pune tribine.

Slovenija

Sve suprotno važi za Slovence u ovim kvalifikacijama. Njih je pobeda nad Hrvatskom vinula u nebesa, ali je prizemljenje bilo bolno. Nakon tog trijumfa usledile su tri utakmice bez pobede, porazi u Rusiji i na Kipru, te remi sa Slovacima u Ljubljani. Tek pre tri dana upisali su drugu trojku, opet je ona bila minimalnim rezultatom, a pala je Malta, i to sa bele tačke. Sigurno je da je onaj poraz na Kipru ugasio nade Slovenije da mogu u Katar u ovako jakoj grupi, pa sada ostaje da što skuplje prodaju kožu i možda iznenade Hrvate ili Ruse. To neće biti lako, u ovoj selekciji je smena generacija i treba vremena da se stvori tim poput nekadašnjeg.

Predlog

Mnogo su Slovenci zadužili Hrvate posle utakmice prvog kola. Bila je to, inače, prva pobeda Slovenije protiv komšija tek u devetom međusobnom duelu. Domaćin je prepun samopouzdanja posle pobede u Slovačkoj i treba očekivati njihov novi trijumf. Slovenija će sve uraditi da zagorča život rivalu, ali ne verujemo da će u tome uspeti. Naš predlog je jedinica, a ako je odigrate, za nju ćete u kladionici CircusCasino dobiti koeficijent 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.