Sreda, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
08/09Makedonija vs RumunijaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
06/09/2021 16:46
Za obe selekcije ova utakmica je biti ili ne biti, kada je osvajanje bar drugog mesta u pitanju. Meč u Skoplju igra se u sredu u 20.45.
Severna Makedonija

Ne mogu Makedonci biti zadovoljni učinkom u ovom reprezentativnom prozoru. Nadali su se skoru od šest bodova, a rihodovali su samo dva. Prvo su sa Jermenijom igrali bez golova na svom terenu, da bi onda u Rejkjaviku ispustili prednost od dva gola protiv Islanda i vratili se samo sa jednim bodom. Sada je osvajanje drugog mesta zahtevna misija, čak i pored one istorijske pobede u Nemačkoj. Severna Makedonija sada ima osam odova iz pet kola, ali ne i lak raspored do kraja. čeka ih gostovanje u Jermeniji, a Nemci im dolaze u Skoplje, željni revanaša za nacionalnu bruku. Zato je meč sa Rumunijom ključan u ovim kvalifikacijama i sve osim pobede značilo bi oproštaj Makedonaca od nade da mogu posle Evropskog, da odu i na Svetko prvenstvo.

Rumunija

Od ove reprezentacije tek treba očekivati prave stvari, kada potpuno sazri ona mlada selekcija koja je bila u polufinalu Evropskog prvenstva i izborila igranje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, ljubitelji fudbala u Rumuniji nemaju mnogo strpljenja i nadaju se da već sada mogu bar do baraža. Poslednji rezultati daju im pravo na nadu, Rumuni su bili maksimalni u septembru, slavili su na Islandu i protiv Lihtenštajna na svom terenu. Najteži ispit očekuje ih u Skoplju, Severnu Makedoniju su pobedili u Bukureštu, ali dosta teško, pa se može dogoditi da i gol razlika odluči na kraju kada su ove dve selekcije u pitanju. Naravno, uslov je da obe preskoče Jermeniju na tabeli. Rumuni su, pored tri pobede, upisali i dva poraza. Jedan od Nemaca, očekivan, i drugi u Jerevanu, potpuno neočekivan.Njima će, pored meča u Skoplju, najvažnije biti da dobiju Jermeniju na svom terenu.

Predlog

U prvom kolu ove grupe gledali smo spektakularan duel ove dve selekcije u Bukureštu. Rumuni su vodili 2:0, Makedonci izjednačili, ali je domaćin stigao na kraju do trijumfa, ispostavilo se, veoma važnog. Tada su se Makedonci još spremali za svoj prvi nastup na Evropskom prvenstvu, pa taj neuspeh nisu shvatali tragično, ali sada vide koliko su izgubili. Sigurno ih još boli prošuštena prilika na Islandu, jer bi sa tim trijumfom sada bili ispred Rumuna. Ovako, i jednima i drugima je pobeda prioritet, pa očekujemo otvorenu igru i bar po jedan gol sa obe strane. Za tip GG u kladionici CircusCasino kvota je 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.