Četvrtak, 16/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
16/09Ajntraht Frankfurt vs FenerbahčeDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
15/09/2021 17:02
U derbiju grupe D Lige Evrope u Frankfurtu se sastaju Ajntraht i Fener. Meč se igra u četvrtak u 21 čas.
Ajntraht

Loše je počeo sezonu tim iz Frankfurta. Odmah su ispali iz DFB kupa, i to od trećeligaša Manhajma, a ni u Budesligi se nisu proslavili u prva četiri kola. Posle uvodnog poraza u Dortmundu, usledila su tri uzastopna remija, na domaćem terenu protiv Augzburga i Štutgarta, te na strani protiv Arminije u Bilefeldu. Ajntraht je u letnjoj pauzi promenio trenera. Sitao je Oliver Glasner iz Volfsburga, pošto je Adi Hiter još ranije dogovorio saradnju sa Borusijom iz Menhengladbaha. Čini se, ipak, da \'\'Orlovi\'\' nikako da nadomeste odlazak najboljeg strelca tim i drugog golgetera Bundeslige u prošloj sezoni, Andre Silve, koji je otišao u Lajpcig. Iz Milana je pozajmljen Hauge, a Kostić je tek protiv Štutgarta pokazao koliko znači timu njegov ostanak. Ajntraht je u dva prethodna navrata bio vrlo uspešan u Evropi, pa ćemo videti kako će započeti ovu sezonu.

Fenerbahče

Turski velikan je odavno bez evropskih uspeha, ali i bez domaćih trofeja. Sada su se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, i nema sumnje da će navijači ovog kluba pohrliti da pomognu svojim ljubimcima, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. U Frankfurtu bi na tribinama moglo biti pola-pola, što se navijača ova dva tima tiče, a neće biti iznenašenje ukoliko Turaka bude i više. Sigurni smo da su kupili sve karte koje su bile u ponudu odmah nakon što je žreb spojio Fenerbahče i Ajntarht u istu grupu. Fener je igrao samo jedan krug kvalifikacija, bio je bolji od finskog Helsinkija, ali je zato uspešno započeo i novu sezonu u Super ligi. U prva četiri kola imaju tri pobede i jedan remi, i to baš u prethodnom kolu protiv Sivaspora na domaćem terenu. Nema sumnje da im je u mislima već bio okršaj sa Nemcima.

Predlog

Biće ovo žestok okršaj, kako na terenu, tako i na tribinama, pa se može reći da je ovo jedan od najzanimljivijoh mečeva u prvom kolu Lige Evrope. Pored ova dva tima u grupi su jošOlimpijakos i Antverpen, pa će žestoko biti i u sudaru GRka i Turaka. Sigurni smo da su navijači Fenera presrećni zbog ovakvog žreba i naboja koji će vladati pred, i za vreme međusobnih mečeva. Biće neizvesno u Frankfurtu, a očekujemo da obe ekipe idu na pobedu. Naš predlog je gol-gol, a koeficijent za ovu igru u kladionici 1xbet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.