Četvrtak, 16/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
16/09Monako vs Sturm GrazUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
15/09/2021 17:20
\'\'Kneževima\'\' je izmakla Liga šampiona, pa će morati da se zadovolje slabijim evropskim takmičenjem. Prvi meč igraju protiv Šturma u četvrtak u 21 čas.
Monako

Malo je nedostajalo da Monako gledamo u Ligi šampiona, a da je tako bilo, bilo bi potpuno zasluženo. \'\'Kneževi\'\' su odlično odigrali kvalifikacije, uspeli su da eliminišu Spartu iz Praga sa dve pobede, a u plej-ofu, protiv Šahtjora, odlučivali su produžeci. Ukrajinci su slavili u Monte Karlu, ali je MOnako uzvratio u Kijevu, gde je imao i dva gola razlike. Ipak, sada golovi u gostima ne važe, pa je trijumf od 2:1 bio nedovoljan za prolaz, moralo se u dodatnih 30 minuta u kojima je Šahtjor dao gol za plasman u Ligu šampiona. U domaćoj Ligi 1 Monako je startovao mnogo lošije od očekivanja, pa su već krenule određene turbulencije, posebno nakon poraza na domaćem terenu od Marseja ovog vikenda. Sa samo četiri boda iz pet kola, Monako se nalazi u donjem delu tabele, tek na 16. mestu, što je upalilo sve alarme u ovom klubu.

Šturm

Crno-beli iz Graca sigurno su zadovoljni igranjem u Ligi Evrope, a do nje su stigli posle samo jednog dvomeča u kvalifiakcijama. Bili su bolji od slovenačkog šampiona Mure, koju su poslali u Ligu konferencija, a povoljna okolnost po njih je i to što se nisu naputovali ovog leta, već su jedino gostovanje imali u komšiluku. Sve to dovelo je do toga da su bez poraza u prethodnih pet kola austrijske Bundeslige. Poraženi su samo na startu od neprikosnovenog Salcburga, a onda su nanizali tri pobede i dva remija. Na tabeli su na odličnom drugom mestu, ali je Salcburg već umakao sedam bodova i još nije izgubio ni bod. Cilj Šturma je plasman na drugu poziciju, koja kod Austrijanaca donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Predlog

Monako jednostavno mora da dobije ovaj meč, inače će loš start sezone dodatno biti pokvaren. Moglo bi se dogoditi i da se zaljulja stolica treneru Niku Kovaču, koga su svi slavili posle prethodne sezone u kojoj se MOnako borio za titulu u Ligi 1, a na kraju izborio kvalifikacije za Ligu šampiona. U grupi su još PSV i Real Sosijedad, pa se čini da je Šturm, ipak, najlakši rival. Naš predlog je domaćin daje dva gola na meču, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Meridianbet iznosi 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.