Subota, 18/09 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
18/09Verder Bremen vs Hamburger SVDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
16/09/2021 11:50
Nemački klasik igra se, nađalost, u drugoj ligi. Ko je to mogao da pretpostavi. Utakmica je na programu u subotu u 20.30 u Bremenu
Verder

Do ove sezone Verder je bio rekorder po broju odigranih utakmica u Bundesligi. Ispadanjem iz elitnog ranga prvo mesto po broju nastupa preuzeće Bajern i sigurno je, ostaće zauvek rekorder, pošto ne možemo da zamislimo situaciju da Bavarci ispadu iz Bundeslige. No, ko zna zšta nosi budućnost, jer je malo ko to, pre desetak godina mogao da pomisli i za Verder. \'\'Zeleni\'\' su imali dve katastrofalne sezone u eliti, prvi put su se izvukli u baražu, ali prethodne nisu stigli ni do nejga, ispali su direktno. Usledila je prodaja najboljih igrača da bi se budžet kolio toliko popunio, što se odrazilo na rezultate na startu Cvajte. Verder je u prva četiri kola upisao samo jednu pobedu i bio daleko od vrha tabele, da bi se sada, posle dva uzastopna trijumfa pomerio na treću poziciju. Liga je više nego izjednačena, pa vodeći Jan Regenzburg ima samo dva boda više. Na svom Vezeru Verder ima poraz, remi i pobedu, što pokazuje da mu domaći teren i nije veliki adut.

Hamburger

Gosti iz najveće nemačke luke započeli su svoju četvrtu uzastopnu sezonu u Cvajti, što do očaja dovodi armiju njihovih navijača. Hamburger je bio jedan od timova koji nikad nije ispao iz Bundeslige, a sada, kad se našao u nižem rangu, nikako ne uspeva da se vrati u elitu. Prethone tri sezone igrali su dobro na početku, svi su ih već videli kao povratnike u Bundesligu, ali su, po pravilu, sve upropastili u finišu prvenstva, pa nisu stizali ni do baraža. Ove godine su znatno slabije započeli prvenstvo, iz šest utakmica sakupili su devet bodova, što je trenutno dovoljno samo za deveto mesto. Istina, Hamburger je poražen samo jednom, i to u gradskom derbiju sa Sent Paulijem, ali je i tri puta remizirao. U prošlom kolu dobili su Zandhauzen sa 2:1, što im je treći vezani meč bez poraza, nakon dva uzastopna remija, protiv Darmštata i Hajdenhajma.

Predlog

Duel Verdera i Hamburgera imaju posebnu draž. Radi se o gradovima sa severa Nemčke i dugo godina je to bio derbi tog dela zemlje. Od 2018. u Cvajti je Hamburger, a prošlog proleća pridružio im se Verder, pa će ovo biti njihov prvi međusobni okršaj u Cvajti u istoriji. Očekujte pun stadion i ofanzivnu igru sa obe strane. Ovi timovi imaju veliko ime, ali trenutni kvalitet nije adekvatan veličini kluba. Ipak, sigurni smo da će fudbaleri pružiti svoj maksimum, pa treba očekivati golove na obe strane. Naš predlog je gol-gol, a za GG u kladionici Meridianbet koeficijent za ovaj tip iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.