Utorak, 21/09 - Fudbal, Italija, Serija B
21/09Benevento vs Citadela1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
20/09/2021 15:52
U Beneventu se igra jedan od derbija petog kola italijanske Serije B. Meč domaćina sa Ćitadelom igra se u utorak u 18 časova.
Benevento

\'\'Veštice\'\' iz Beneventa planirale su ekspresan povratak u elitu posle ispadanja, ali to nije tako lak zadatak. Prethodnu sezonu u Seriji A ovaj tim je završio na 16. mestu, prvom ispod crte, što jeste mali napredak u odnosu na prethodni nastup u eliti, ali konkretne vajde nije bilo, pošto su, svejedno, morali u niži rang. Svaka čas ovom timu koji je ponovo uspeo da smogne snage i novu sezonu u Seriji B započne dosta dobro. Benevento je u prva četiri kola dva puta pobedio, jednom remizirao i izgubio na gostovanju kod Parme. Pobeda u Askoliju u prethodnom kolu daje nadu da sada kreće serija pobeda i hvatanje priključka sa timovima iz samog vrha.

Čitadela

Gosti imaju bolji učinak od Beneventa u prva četiri kola, pobedili su tri puta, a jednom izgubili. Treba biti realna, pa reći da je Ćitadela tri puta igrala na svom terenu, a da je jedino gostovanje imala kod Kremonezea, gde je poražena. Ćitadela je bila veoma blizu plasmana u Seriju A prethodne sezone, igrali su u finalu baraža, ali su tamo poklekli u dvomeču sa Venecijom. Presudio je poraz na svom terenu od 1:0, pa je onda remi u Veneciji bio bezvredan. U prva četiri kola nove sezone Ćitadela je pobedila Vićncu, Krotone i, u prošlom kolu Pordenone, pa se sa devet bodova nalazi na deobi od trećeg do petog mesta. Ambicije su im da napokon uđu u elitu, ali je i konkurencija ove sezone jača nego ikad, pa je sve to na dugačkom štapu.

Predlog

Poslednji put su se ove dve ekipe sastale pre dve sezone u Seriji B, a oba meča dobio je Benevento. \'\'Veštice\'\' su kasnije i nadmoćno osvojile prvenstvo i ponovo se obrele u Seriji A. U ovom momentu teško je proceniti ko je kvalitetniji, ali smatramo da će Benevento iskoristiti prednost domaćeg terena i osvojiti nove bodove. Naš predlog za ovaj meč Serije B je jedinica, a koeficijent za pobedu domaćina u kladionici Mozzart iznosi 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.