Četvrtak, 23/09 - Fudbal, Turska, Superliga
23/09Konjaspor vs TrabzonsporDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
21/09/2021 15:21
Utakmica u Konji derbije vanrednog šestog kola turske Superlige. Meč se igra u četvrtak u 16 časova.
Konjaspor

Domaći tim je, bez svake sumnje, najprijatnije iznenađenje na početku prvenstva. Niko nije očekivao da ovaj tim bude bez poraza posle pet odigranih kola, a trenutno ima 11 bodova na trećem mestu. Moramo priznati da je malo i raspored na startu sezone uticao na dobre rezulatet ovog kluba. Konja je igrala sa timovima sličnog, ili slabijeg kvaliteta, mada je tu bilo i nezgodinih rivala, kao što su Sivaspor i Bašakšehir. Tri puta su pobedili, a dve utakmice završili nerešenim rezultatom, a mreža im se zatresla samo tri puta za prvih 450 minuta igre. Prethodnu sezonu Konjaspor je završio na 11. mestu, pa se može slobodno reći da je ovo učinak iznad svih očekivanja.

Trabzonspor

Gosti spadaju u najpoznatije turske ekipe, ali su već dugo u senci velikana iz Istanbula, Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša, u poslednjih par sezona i Bašakšehira. Ipak, ekipa iz Trabzona je uvek tu negde, oko vrha tabele. Prošle sezone bili su odlični četvrti, ali sa solidnim zaostatakom za prve tri ekipe. Igrali su u kvalifikacijama za Ligu konferencija, eliminisali snažni Molde, ali su onda naleteli na Romu, od koje su dva puta poraženi, te su ostali bez grupne faze. Zato su u domaćem prvenstvu sjajno startovali i trenutno su na drugom mestu sa 13 bodova. Trabzonspor je pobedio na četiri meča, a jedino nije slavio u derbiju sa Galatasarajem, kada je bilo 2:2. Na strani su igrali tri puta i dobili su sva tri meča, protiv Giresunposra i Kasipaše, dobili su minimalnim rezultatom, a na početku sezone Malatiji su dali pet golova.

Predlog

Možda je Trabzon nešto ozbiljniji tim, sa većim ambicijama u sezoni. Međutim, ne treba nikako potcenjivati Konju, koja bi pobedom mogla i na vrh tabele, što se nikad nije dogodilo. U prethodnoj sezoni Trabzon je bio bolji u međusobnim duelima sa Konjom, na svom terenu slavio je sa 3:1, dok je u Konji bilo 1:1. Očekujemo da vidimo po gol u obe mreže i sada, pa je naš predlog igra gol-gol. Za GG u kladionici 1xbet koeficijent iznosi 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.