Petak, 24/09 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
24/09Coventry City vs Peterborough United1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/09/2021 11:34
Novo kolo u engleskom Čempionšipu otvara duel u Koventriju. Utakmica je zakazana za petak u 20.45.
Koventri Siti

Od kada su ponovo počeli da igraju u svm gradu, na novom stadionu, fudbaleeri Koventrija pobeđuju sve redom. Podsetimo da su oni skoro dve sezone igrali kao domaćini na stadionu Birmingema u drugom po veličini gradu u Engleskoj. To u sezoni kada se igralo bez publike nije bio veliki hendikep, ali kada se igralo sa navijačima, Koventri je imao velikih problema zbog činjenice da je non-stop gostovao. Ove sezone su najprijatnije iznenađenje i trenutno se Koventri nalazi na četvrtom mestu sa 16 bodova, samo dva manje od vodećeg Bornmuta, a isto koliko imaju Fulam i VBA ispred njih. Ovo je peti meč na domaćem terenu za Koventri, a u prva četiri su pobedili Notingem, Reding, Midlzboro i Kardif.

Piterboro

Gosti su niz od četiri neuspeha prekinuli pobedom nad Birmingemom u prethodnom kolu. Piterboro je startovao dobro, kada se uzem da su ovog proleća ušli u Čempionšip. Pobedili su na startu Derbi Kaunti, pa remizirali sa Kardifom. Možda su u tom trenutku pomislili da razlika izmešu Lige 1 i Čempionšipa i nije tako velika, ali je onda usledio niz neuspeha, čak četiri uzastopna poraza. Prvo u Prestonu, onda sa Vest Bromom na domaćem terenu, pa na dva vezana gostovanja, u Šefildu i Redingu. Nadamo se da je trijumf nad Birmingemom neka prekretnica u nastavku sezone za ovaj tim, kome je glavni cilj opstanak u Čempionšipu.

Predlog

Poslednjih 11 međusobnih mečeva ove dve ekipe su odigrale u Ligi 1. Onda je Koventri prešao u viši rang, a sada mu se pridružio i Piterboro. Međutim, ovo nije debi za ovaj tim u Čempionšipu, a i sa Koventrijem su igrali u ovom rangu. Bilo je to u sezonama 2009/10 i 2011/12. Teško je upoređivati tadašnje i sadašnje postave ovih ekipa, pošto se mnogo toga u međuvremenu promenilo. Ono što je najbitnije u ovom momentu je taj perfektan niz Koventrija na domaćem terenu. Posle četiri pobede verujemo da ć upisati i petu, pošto je Piterboro slabijih od timova koje su već pobedili. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za pobedu domaćina iznosi 1.70 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.