Subota, 25/09 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
25/09Hansa Rostock vs Šalke 041X2tip: 2
7 / 10 Ulog
24/09/2021 16:42
Nita ne ide po planu za tim iz Gelzenkirhena na startu Cvajte, ali nije još ništa ni izgubljeno. Gostovanje u Roštoku zakazano je za subotu u 20.30.
Hanza

Nekadašnji velikan iz Istočne Nemačke najzad je uspeo da se probije do Cvajte. U ovoj sezoni Hanza nema neke velike ambicije i svi bi bili u potpunosti zadovoljni ostankom među drugoligašima. Posle sedam odigranih kola ovaj tim ima isto toliko bodova, a pored dve pobede i jednog remija, imaju i četiri poraza. Tri puta je Hanza igrala kao domaćin u Cvajti, prva dva meča je izgubila od Karlsruea i Dinama iz drezdena, da bi prvi trijumf zabeležila tek pre dve sedmice kada je u Roštok došao Darmštat. Doduše pobedili su još jednog drugoligaša kao domaćini, bio je Hajdenhajm, ali se to dogodilo u prvom kolu DFB kupa.

Šalke

Mnogi su \'\'kraljevsko-plavima\'\' predviđali ekspresan povratak u Bundesligu, ali to nikako nije lak zadatak. Trebalo bi u Šalkeu da se uče na primeru hamburgera, koji nikako da izbori povratak u elitu posle šokantnog ispadanja. Sada su pored Hamburga u Cvajti još dva bivša šampiona Nemačke, Šalke i Verder, pa će bitka za prva dva mesta biti veoma uzbudljiva, pogotovo jer najveće aspiracije imaju i Fortuna iz Dizeldorfa, Nirnberg, Regenzburg i još neki timovi. Šalke je izgubio već tri puta od starta sezone, a dva puta se to dogodilo na Veltins areni u Gelzenkirhenu. U prvom kolu pobedio ih je Hamburger, a pre sedam dana učinio je to i Karlsrue.

Predlog

Šalke je kvalitetniji od Hanze, ali ni domaćin nije tim za potcenjivanje. Njegovim navijačima najteže je pao poraz od Drezdena, u nekadašnjem velikom derbiju istoka, a bi ih trijumf nad velikim protivnikom iz Gelzenkirhena sigurno oraspoložio. Domaći teren ne predstavlja neku veliku prednost u Cvajti, pa očekujemo da se Šalke ispravi za prošlonedeljni poraz na svom terenu od Karslruea. Predlažemo dvojku, za koju je kvota 2.00 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.