Nedelja, 03/10 - Fudbal, Hrvatska, HNL
03/10Osijek vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
02/10/2021 16:12
Derbi kola u hrvatskoj prvoj ligi igra se na stadionu \'\'Gradski vrt\'\' u Osijeku. Hajduk gostuje u Slavoniji u nedelju u 19.30.
Osijek

Da najave o napadu na titulu nisu bile bez razloga, Osijek je pokazao u dosadašnjem toku sezone. Trenutno su na deobi prvog mesta sa Rijekom, obe ekipe imaju po 20 bodova, ali Riječani su jedan meč manje odigrali. Ne zaboravimo da je Dinamo, aktuelni šampion tek treći, sa bodom manje, ali i dve utakmice manje od Osijeka, a jedne od Rijeke. Ove tri ekipe, uz hajduk koji je odmah tu, boriće se za pehar. Naravno da je tim iz Zagreba najveći favorit, ali nam se čini da ove sezone \'\'Modri\'\' nisu toliko dominantni kao ranije. U svakom slučaju dobro je za ligu da se nekoliko ekipa bori za šampionski naslov. Osijek je vezao dve pobede, prvo nad Goricom na svom terenu, a onda na gostovanju u Šibeniku.

Hajduk

Splićani igraju sasvim solidno u prvenstvu, posle još jednog velikog razočaranja u Evropi. Podsetimo da je Hajduk letos ispao od kazahstanskog Tobola, i to nakon pobede na Poljudu od 2:0. Uspeli su \'\'Bili\'\' da se konsoliduju, pa sada imaju 19 bodova iz devet utakmica. U prvenstvu su doživeli dva poraza, a oba puta su izgubili na svom stadionu, prvo od Osijeka, a onda i u morskom derbiju protiv Rijeke. Posle tog poraza od Riječana vezali su dva uzastopna trijumfa, prvo u Puli protiv Istre, a onda protiv Lokomotive u Splitu. Deluje nam Hajduk mnogo ozbiljnije ove sezone i neće biti iznenađenje ako se uključe u borbu za trofeje.

Predlog

Mnogo je Osijek zadužio Splićane u prethodnim duelima. Ne samo da je letos slavio u Splitu sa 2:1, već je Osijek u seriji od tri uzastopne pobede nad Hajdukom, od toga su dve bile gostujuće. Hajduk je poslednji put slavio protiv \'\'bijelo-plavih\'\' na startu prethodne sezone, kada su u osijeku pobedili sa 2:1. Sada su obe ekipe u dobroj formi, pa treba očekivati zanimljiv meč sa golovima. Verujemo da će se obe mreže zatresti bar po jednom, pa vam predlažemo igru gol-gol. Za GG u kladionici 1xbet kvota je 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.