Ponedeljak, 04/10 - Fudbal, Danska, 1st Division
04/10Esbjerg vs HB Køge1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
03/10/2021 12:54
U poslednjoj utakmici 11. kola danske druge lige Esbjerg dočekuje tim Kogea. Meč je na programu u ponedeljak u 19 časova.
Esbjerg

Drugu sezonu uzastopno tim Esbjerga igra u drugoligaškoj konkurenciji. Prošle sezone su zavšili na trećem mestu, što je bilo nedovoljno za povratak u elitu, jer su tamo otišle dve prvoplasirane ekipe iborg i Silkebrog. Čak je i zaostatak Esbjerga bio takav da, realno, nisu ni imali neke ozbiljnije šanse u trci sa pomenute dve ekipe. Novu sezonu počeli su jako slabo. Posle deset odigranih kola nalaze se tek na 9. mestu sa devet bodova, što je ispod svih očekivanja. Samo dve pobede su do sada upisali, i to na dva poslednja meča u Esbjergu, prvo protiv tima Hobro, a onda i Fremad Amagera.

Koge

To što su u prošloj sezoni igrali u plej-ofu, bio je lep uspeh za tim KOgea. Na kraju su bili poslednji u gornjoj polovini tabele, ali i to šesto mesto ocenjeno je kao uspeh. I sada bi u Kogeu bili zadovoljni plasmanom u plej-of nakon regularnih 22 kola, ali trenutno su ispod crte koja deli tabelu na dva dela. Imaju devet bodova, kao i njihov sadašnji rival, s tim što je njihova gol razlika nešto bolja. U prethodnom kolu Koge je ubedljivo dobio FRdericiju sa 3:0, čime su prekinuli niz od osam uzastopnih utakmica bez trijumfa, s obzirom da su prvu pobedu zabeležili na premijernom meču u novoj sezoni, na gostovanju Horsensu. Osim te pobede, na strani su osvojili još samo jedan bod, bilo je to protiv Lingbija, dok su na tri meča dođiveli poraze.

Predlog

Nema sumnje da je Esbjerg tim koji je kvalitetniji, a pre svega i mnogo uspešniji u poslednjoj deceniji od KOgea. Oni su stalno na raskrsnici između prve i druge lige, dok su gosti non-stop u drugoj. Zanimljivo je da je u prošloj sezoni Esbjerg dobio sva četiri prvenstvena duela sa Kogeom, dva u regularnom delu prvenstva i dva u plej-ofu. I sada očekujemo njihov trijufm, a koeficijent je sasvim dobar. Za jedinicu se u kladionici Mozzart dobija kvota 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.