Četvrtak, 07/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
07/10Južna Koreja vs SirijaPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
05/10/2021 21:58
U meču 3. kola trećeg stepena kvalifikacija za odlazak na Mundijal u azijskoj grupi, domaća Južna Koreja je veliki favorit. Meč se igra u četvrtak u 13 časova.
Južna Koreja

Naravno da Južna Koreja želi da ode i na naredni šampionat sveta, koji je 2022. igra u Kataru. Oni već standardni učesnici najveće smotre fudbala, a imali su i lepih uspeha, sećamo se trećeg mesta iz 2002. godine, kada su zajedno sa Japanom bili organizatori. Stigli su, bez većih problema, do poslednjeg stepena kvalifikacija na najvećem kontinentu i sada žele da u grupi sa Iranom, Irakom, Emiratima, Sirijom i Libanom, osvoje jedno od dva prva mesta i tako se direktno kvalifikuju za Mundijal. Posle dve kola u ovoj grupi Južna Koreja ima pobedu i remi. Minimalnim rezultatom su slavili protiv Libana, a bez golova su igrali sa Irakom. S obzirom da su u oba meča bili domaćini, nisu najzadovoljni takvim ishodima.

Sirija

Prolaz do poslednjeg faze je za Siriju lep uspeh, a tek kada bi, po prvi put u istoriji, izborili učešće na Mundijalu, to bi za napaćeni narod ove zemlje bila prava premija. Šanse im, u konkurenciji nekoliko jakih selekcija, nisu velike, ali niko ne može da im oduzme nadu. Odigrali su već dva meča, u kojima su osvojili jedan bod. Samo jedan gol su primili u Iranu, ali je i to domaćinu bilo dovoljno za tri boda, dok su u meču sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima odigrali 1:1 kao domaćini, mada su Emirate ugostili u Amanu, glavnom gradu Jordana. To što ne mogu da igraju u svom Damasku, biće ogroman hendikep za Siriju.

Predlog

Pošto su već ostali jednom bez pobede u Seulu, Korejci ne smeju ni da razmišljaju o drugom ishodu osim pobede protiv Sirije. Sigurni smo da će do nje i doći. a pošto je kvota dosta niska, pokušaćemo sa prelazom 1/1, za koji je koeficijent solidan i iznosi 1.97. Dodajmo na kraju da nikada u duelu ove dve selekcije nije bilo više od dva gola na meču, pa ne verujemo u goleadu ni sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.