Četvrtak, 07/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
07/10Irak vs Liban1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/10/2021 22:19
Iračani takođe igraju na neutralnom terenu kao domaćini, pa će Liban ugostiti u Dohi. Meč je na programu u četvrtak u 16.30.
Irak

To što ne mogu da igraju u svojoj zemlji kao domaćini, Irak je već dosta koštalo u ovim kvalifikacijama. Do poslednje faze su se probili, ali ako žele na Mundijal, a sigurno je da žele, sada će imati mnogo teži posao. Počeli su dobro u ovom trećem stepenu, uzeli su bod na teškom gostovanju u Seulu, ali su zato doživeli težak poraz kao domaćini od Irana, bilo je čak 3:0 za najvećeg rivala. I taj meč Iračani su igrali u glavnom gradu Katara, u koji žele da odu i na Mundijal. Efikasnost je najveći problem ove selekcije, pa su oni bez postignutog gola na tri poslednja meča. Neće biti lako osvojiti jedno od dva prva mesta u grupi, koja vode direktno na Mundijal, ali bi oni bili zadovoljni i treći, i odlaskom u baraž.

Liban

Teško je reći šta se može očekivati od selekcije Libana koja je prolaskom u poslednju fazu kvalifikacija već napravila iznenađenje. Ovo im je treće uzastopno gostovanje u ovoj grupi, koja je poslednji filter do Katara. Uzeli su bod protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali su izgubili u Južnoj Koreji. Samo jedan gol je pao na te dve utakmice, nađalost, lopta se našla u njihovoj mreži u Seulu. U prethodnoj fazi Liban je bio drugi iza Juđne Koreje, a ispred Turkmenistana, Šri Lanke i Severne Koreje. Sada su rivali mnogo jači i svaki bod Libana biće lep uspeh.

Predlog

To što ne igraju u Bagdadu pravi velike probleme Iraku, posebno protiv direktnih konkurenata. Međutim, protiv Libana ne bi smeo da izostane trijumf i pored činjenice da se igra na neutralnom terenu u Dohi. Irak ima čvrst tim, koji retko prima golove, ali i retko i dajem, eventualno po jedan. Ovde smatramo da bi i taj jedan mogao da bude dovoljan za trijumf, pa vam preporučujemo jedinicu. Za nju se u kladionici Mozzart dobija kvota 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.