Petak, 08/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
08/10Kipar vs HrvatskaPoluvreme/Krajtip: 2/2
8 / 10 Ulog
07/10/2021 21:18
Domaća selekcija neće otići na još jedno veliko takmičenje, ali se to i očekivalo. Zato je gostima pobeda neophodna. Utakmica na Kipru igra se u petak u 20.45.
Kipar

Imala je ostrvska selekcija i svojih svetlih momenata u ovom kvalifikacijama, ali je skor, kad se sve uzme u obzir, jako loš. Niko nije očekivao da bi se Kiprani mogli probiti bar do drugog mesta u konkurenciji Hrvatske, Rusije, Slovačke, pa i Slovenije, ali se pretpostavljalo da bi mogli biti tvrd orah mnogima. Iz šest utakmica Kiprani su supeli da prihoduju samo četiri boda, a postigli su samo jedan gol, što je onako, baš slabo. Savladali su, tim jednim golom, selekciju Slovenije na svom terenu, dok su bez golova igrali sa Slovacima, takođe kao domaćini. Ostala četiri duela su izgubili, bez datog gola. Od Hrvatske u Rijeci, dva puta Rusije i Slovačke. Najbolje su prošli baš u Hrvatskoj, kada su izgubili samo golom razlike. Ostala su ima dva duela sa Maltom, u kojima će pokušati da izbegnu \'\'fenjer\'\' u ovoj grupi.

Hrvatska

Aktuelni svetski vicešampion nalazi se na vrhu tabele, ali sa istim brojem kao i Rusija. Naravno da četu Zlatka Dalića zanima samo direktan odlazak u Katar, a za to je neophodno da ostave \'\'Zbornaju komandu\'\' iza sebe. Veliku pobedu ostvarili su na gostovanju u Bratislavi, do koje su stigli golom Brozovića u samom finišu meča. Sa ta tri boda zadržali su vođstvo u grupi, a izbacili iz trke Slovake. Kada se uzme da su kvalifikacije počeli porazom u Sloveniji, sadašnji skor je više nego dobar. Nisu pobedili još jedino u Rusiji, ali će im Rusi doći u goste u poslednjem kolu, kada će se i rešavati pitanje pobednika grupe. Poslednji meč vio je duel sa Slovenijom u Splitu, koji su \'\'kockasti\'\' dobili sa 3:0.

Predlog

Hrvatska mora da pobedi u tri naredna meča i onda dočeka Rusiju u odlučujućem duelu. S obzirom da će pre Rusije igrati protiv Kipra na strani, Slovačke kući i Malte na strani, realno je očekivati da upišu svih devet bodova. U Larnaki Hrvatska ne bi smela da ima većih problema i pored nekoliko izostanaka bitnih igrača. Naš predlog je prelaz 2/2 sa koeficijentom 1.77 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.