Petak, 08/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
08/10Lihtenštajn vs MakedonijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
07/10/2021 21:38
Za goste je pobeda imperativ, jer ih ostavlja u trci za drugo mesto u grupi. Meč u Vaduzu igra se u petak u 20.45.
Lihtenštajn

Samo jedan bod ima Lihtenštajn u dosadašnjem toku kvalifikacija za Mundijal, ali u ovakvoj grupi teško je bilo i očekivati neki više. Zanimljivo je da su taj bod osvojili u prošloj utakmici i to na gostovanju kod Jermenije. Pre toga su imali pet vezanih poraza, od kojih je najubedljivi bio baš u Skoplju, kada su od Severne Makedonije poraženi sa 5:0. Ostali neuspesi nisu bili tako strašni, čak su i od Nemačke na svom terenu izgubili \'\'samo\'\' sa 2:0. Naravno da cilj selekcije iz minijaturne države nije bio odlazak na Mundijal, pošto je to u ovakvoj konstelaciji nemoguć zadatak, ali je svaki osvojen bod veliki uspeh. Do kraja kvalifikacija najveće šanse da stignu do nekog imaju baš na ovom meču.

Severna Makedonija

Posle plasmana na Evropsko prvenstvo porasli su apetiti makedonskim fudbalerima, ali su porasla i očekivanja ljubitelja fudbala. Kada je Makedonija uspela da pobedi Nemačku u Duizburgu, euforija je bila na vrhuncu. To je bio najveći trijumf u istoriji fudbala u ovoj zemlji, ali je blago prizemljenje usledilo nakon tri poraza na EURU. I u nastavku kvalifikacija Seerna Makedonija je igrala slabije, pa je u septembarskom \'\'prozoru\'\', na tri meča, osvojila tri boda. Zabeležena su tri remija, a nadali su se Makedonci da uknjiže svih devet bodova. Nerešeno su odigrali sa Jermenijom i Rumunijom u Skoplju, kao i Islandom u Rejkjaviku, kada su ispustili dva gola prednosti.

Predlog

Male su šanse Makedonaca da dođu do drugog mesta, mada zasotaju samo dva boda za Jermenijom, a jedan za Rumunijom. Problem je što ih tek čeka duel sa nemcima u Skoplju, ali i odlazak u Jermeniju, što bi mogao da bude presudan meč. Pre toga, kako umeju i znaju, moraju slaviti u Vaduzu, a onda pokušati još jednom da iznenade Nemačku, ako je to ikako moguće. Neće im biti lako protiv Lihtenštajna, mada očekujemo pobedu Severne Makedonije. Ipak, kvota je preniska da bi se odigrala, pa je naš izbor mali broj golova. Za 0-2 gola u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.