Subota, 09/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
09/10Kazahstan vs Bosna i HercegovinaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
07/10/2021 22:13
Poslednja šansa za obe ekipe da pokušaju da se domognu baraža, odnosno drugog mesta u ovoj čudnoj grupi. Meč u Nur-Sultanu igra se u subotu u 15 časova.
Kazahstan

Nikako ne treba potcenjivati Kazahstance. Oni u ovom kvalifikacijama još nikog nisu pobedili, ali su osvojili tri boda iz pet mečeva. Izgubili su od Francuske na startu, na svom terenu, i minimalno od Finske u Helsinkiju, ali su zato dva puta remizirali sa Ukrajinom i sa Bosnom kao gosti. To su zavidni rezultati za ovu selekciju koja još nema nastup na nekom velikom takmičenju. Najverovatnije, ako se ne desi neko čudo, neće otići ni u Katar. Do kraja kvalifikacija imaju zahtevan raspored, posle sudara sa Bosnom u Nur-Sultanu, dočekuju i Finsku, da bi na kraju gostovali kod svetskih šampiona Francuza. Teško je očekivati da bi sa šest bodova iz ta tri meča mogli biti drugi na kraju, ali vredi pokušati.

Bosna i Hercegovina

Ogromne probleme imala je Bosna tokom ovih kvalifikacija, pa ne bi trebalo da nas čudii što još nemaju nijednu pobedu. U četiri odigrana meča tri puta su remizirali i izgubili minimalnim rezultatom od Francuske na svom terenu. Ipak, uspeli su da ostanu neporaženi u Parizu, što je trebalo da predstavlja zalet za finiš kvalifikacija, međutim, onda je stigao Kazahstan u Zenicu i odneo bod, koji će mnogo faliti na kraju. Odluka će pasti u dva meča proti Ukrajine, koja takođe nema pobedu, ali nema ni poraz, pošto je svih pet utakmica odigrala nerešeno. Uz ta dva duela ostao im je i okršaj sa Finskom u Bosni. Bugarski selektor Ivajlo Petev ne može da računa na pola tima za ovaj meč, pa će \'\'Zmajevi\'\' biti na velikom iskušenju u Nur-Sultanu.

Predlog

Bosanci su otputovali bez Prcića, Sarića, Hadžihadunića, Đumića, Nalića i Hazibegovića koji nisu dobili vizu za Kazahstan, a zbog povreda i virusa odsustvuju Miralem Pjanić i Simo Krunić. Neće biti ni Partizanovog štopera Siniše Saničanina koji je pozitivan na virus. Kazahstan bi to mogao da iskoristi, mada je igrački slabija selekcija. Ono što je važno, ni jednima ni drugima ne odgovara remi, pa će morati da igraju napadački. U Zenici je bilo 2:2, Kazahstan je izjednačio u petom minutu nadokande i srušio snove domaćina. Odigrajte gol-gol, a konačan ishod izostavite. Za GG u kladionici Meridianbet kvota je 2.01.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.