Ponedeljak, 11/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
11/10Letonija vs TurskaPoluvreme/Krajtip: 2/2
8 / 10 Ulog
10/10/2021 13:58
Za goste bi ovaj meč mogao da bude presudan u pokušaju da se domognu Katara. Utakmica u Rigi igra se u ponedeljak u 20.45.
Letonija

Letonci su, već sada se može reći, imali još jedne prosečne kvalifikacije. Od odlaska na Mundijal nema ništa i proći će još dosta vremena dok ova selekcija ne ponovi svoj najveći uspeh, kada je 2004. godine otila na Evropsko prvenstvo. Tada je to bila prava senzacija, jer je na kontinentalnom takmičenju igralo mnogo manje selekcija nego što je to slučaj sada. To takmičenje u Portugaliji ostalo je zapaćeno, pre svega, po trijumfu Grčke, ali i učešću ove male baltičke zemlje. Dakle, u poslednjih 20 godina Srbija, kao naslednik Jugoslavije, ima jedan plasman, a isto toliko ima i Letonija. Ova grupa bila je prejaka za Letonce, pa su oni do sada sakupili 5 bodova iz isto toliko utakmica. Pobedili su samo Gibraltar, ali su doneli po bod sa dva teška gostovanja iz Podgorice i iz Turske, što njihovom sadašnjem protivniku može da bude \'\'kamenčić koji će im prevrnuti kola\'\'.

Turska

Selekcija iz Anadolije imala je mnogo uspona i padova tokom ovih kvalifikacija. Zablistali su na samom stratu, pobedili Holandiju na svom terenu i deklasirali Norvešku u gostima. Međutim, u nastavku nije išlo tako glatko, a upravo je Letonija bila ta koja je najavila pad. Na utakmici u Istanbulu Turska je vodila sa 2:0 i 3:1, ali je na kraju Letonija stigla do boda, svog prvog u tom trenutku. U septembarskim kvalifikacijama Turska nije prošla najbolje. Crna Gora je odnela bod golom u sudijskoj nadoknadi, bilo je 2:2, a nakon očekivanog trijumfa nad Gibraltarom, usledio je katastrofalan poraz od Haolandije, koji im može zagorčati žitov. Sve su mogli da neutrališu pobedom nad Norveškom, drugom u ovim kvalifikacijama, ali je na kraju bilo 1:1, pa su Skandinavci zadržali drugu poziciju.

Predlog

Letojina nema šanse za odlazak u Katar, ali će sigurno želeti da osvoji još neki bod. Niko nije lako slavio u Talinu, Holandija je pre tri dana pobedila samo 1:0, a i Crnogorci su se mnogo mučili na startu. Turska mora da pobedi, i nada se uspeh Crne Gore u Norveškoj, što bi njih doveo na drugo mesto dva kola pre kraja kvalifikacija. U novembru Turci dočekuju Gibraltar i idu u Podgoricu, najverovatnije po drugo mesto. Kvota na trijumf gostiju je niska, pa predlažemo prelaz 2/2 sa koeficijentom 1.98 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.