Ponedeljak, 11/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
11/10Hrvatska vs SlovačkaPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
10/10/2021 14:21
Domaćin se bori za prvo mesto i direktan odlazak u Katar, dok su gosti ostali bez šansi posle dva uzastopna poraza. Meč se igra u Osijeku u ponedeljak u 20.45.
Hrvatska

Aktuelni svetski vicešampioni blizu su cilja, a to je još jedan nastup na najvećoj svetskoj smotri fudbala. Iako kao samostala država imaju relativno malo odigranih Mundijala, Hrvatska već ima jedno treće i jedno drugo mesto, što je fantastičan skor. O prvom meču odlučivaće poslednje kolo kada u Hrvatsku dolazi Rusija. Trenutno ove dve selekcije imaju isti broj bodova, ali Hrvatska ima tri gola bolju gol razliku, što nije zanemarljivo ako u mešusobni duel uđu bodovno poravnati. Pobeda u Slovačkoj, pre mesec dana, možda je bila ključna u ovoj grupi. Tada je Hrvatska, iako silno oslabljena, pobedila golom Brozovića u finišu meča i tako, praktično, izbacila Slovake iz trke. Pre tri dana momci selktora Zlatka Dalića lako su pobedili na Kipru, gde su domaćoj selekciji ubacili tri lopte u mrežu.

Slovačka

Meč u Rusiji pre tri dana bio je poslednja šansa za Slovačku da pokuša da dođe do drugog mesta. Trebao im je trijumf u Kazanju, ali su poraženi minimalnim rezultatom, autogolom Škrinjara. Taj meč ugasio je i poslednju nadu da mogu na Mundijal, pa im sada ostaje borba za treče mesto, koje ne donosi ništa osim prestiža. Upravo ih je poraz od Hrvatske u Bratislavi udaljio od cilja, a neuspeh u Rusiji je samo zatvorio odškrinuta vrata. Međutim, đaliće Slovaci i za remijem sa Maltom na svom terenu, kao i zbog nerešenog rezultata u Sloveniji. Teško je očekivati da mogu da se revanširaju Hrvatskoj za nedavni poraz, ali je sigurno da se neće ni predati u Osijeku.

Predlog

Ove dve selekcije bile su u istoj grupi i u kvalifikacijama za prethodni EURO, a li je tada Hrvatska ubedljivo dobila oba meča. Međutim, i pored toga Slovaci su izborili plasman posle baraža, pa su obe selekcije igraće prethodnog leta na Evropskom prvenstvu. U Katar neće zajedno, a Hrvatska neće protpustiti priliku da ostane na prvom mestu. Pobeda domaćina je izvesna, a mi vam predlažemo prelaz 1/1 sa kvotom 2.20 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.