Utorak, 12/10 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
12/10Saudijska Arabija vs Kina1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
11/10/2021 12:38
Domaćin je blizu plasmana na Mundijal, dok će Kina, ako ovako nastavi, i naredni gledati na televizoru. Utakmica u Džedi igra se u utorak u 19 časova.
Saudijska Arabija

U Aziji se igra poslednja faza kvalifiakcija za odlazak u Katar na Svetsko prvenstvo. Ostalo je 12 selekcija, podeljenih u dve grupe. Po dve prvoplasirane idu na Mundijal, dok će trećeplasirane igrati međusobni dvomeč. Posle prva tri kola u grupi B na vrhu su Australija i Saudijska Arabija sa po tri pobede. Čini se da su Saudijsci imali i nešto teži raspored na početku, pa su posle pobeda nad Vijetnamom i Omanom, pre par dana pobedili i favorizovani Japan. Mora se priznati da su \'\'samuraji\'\', uz Australiju, favoriti u ovoj grupi, pa je taj trijumf veoma značajan za Saudijsku Arabiju. Oni su i u prvoj fazi bili odlični, u prvih osam utakmica upisali su šest pobeda i dva remija, tako da još uvek nisu dođiveli poraz.

Kina

Mada se u najmnogoljudnijoj zemlji ulaže mnogo u fudbal, nacionalni tim nikako da ode na najveću svetsku fudbalsku smotru. Jedino dosadašnje učešće na Mundijalu bilo im je 2002. godine, kada se ovaj odigravao u Južnoj Koreji i Japanu, i baš ta činjenica je pomogla, pošto su se dva velika azijska favorita plasirala kao domaćini i ostavili slobodna mesta u kvalifikacijama. Kina je nekako pregurala prvu fazu, bili su drugi iza Sirije, ali su već na startu poslednjeg stepena zaostali. U prva tri kola imaju već dva poraza i šest bodova zaostatka za Saudijskom Arabijom i Australijom. Doduše poraženi su od selekcija koje su prvi favoriti u grupi, prvo u Australiji, a onda i protiv Japana na domaćem terenu. Usledio je trijumf nad Vijetnamom u jednoj više nego dramatičnoj ztakmici. KIna je vodila sa 2:0, Vijetnam je u 90. minutu izjednačio na 2:2, ali je domaćin u 95. postigao pobedonosni gol i sačuvao nadu da može nešto uraditi u ovim kvalifikacijama.

Predlog

Saudijci bi pobedom nad Kinom nastavili odličan niz rezultata i vezali osmu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. S druge strane Kina bi, eventualnim trijumfom, mogla da se vrati u konkurenciju, pošto je teško očekivati da Oman i Vijetnam mogu uraditi nešto više. Ostaju Japan i Australija, a sigurni smo da bi Kinezima i treće mesto i baraž, bili puna kapa. Ipak, teško je slaviti u Džedi, pa vam predlažemo da odigrate na pobedu Saudijske Arabije. Kec se u kladionici Mozzart plaća kvotom 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.