Ponedeljak, 18/10 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
18/10Shamrock Rovers vs BohemiansDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
17/10/2021 20:25
Gradski derbi Dablina igra aktuelni šampion i ekipa Bohemijansa. Ovo je zaostali meč 25. kola Premijer lige Republike Irske, a počinje u ponedeljak u 20.15.
Šamrok

Roversi se, sva je prilika, odbraniti titulu šampiona. Sada. na pest kola pre kraja prvenstva imaju dvocifrenu prednost pred prvim pratiocima, fudbalerima Sent Patriksa. Jeste Šamrok, u ovom trenutku, ubedljivo najbolji irski tim, ali ove sezone nije bio ubedljiv kao prethodne. Doživeli su čak pet poraza, a dešavalo se da su se mučili i sa znatno slabijim timovima. Želeli su da ponove uspeh Dandalka iz prošle sezone, koji je igrao u grupnoj fazi LIge Evrope, ali je Šamrok zaustavljen u poslednjem kolu u borbi za Ligu konferencija, bolja od njih bila je estonska Flora. Mnogi misle da takvu šansu da budu deo Evrope bar do Nove godine, Šamrok neće imati skoro, ali već narednog leta imaće novi pokušaj.

Bohemijans

Ekipa iz Dablina još uvek se nada da može do plasmana u evroske kupove. Bohemijans je trenutno na petom mestu, ima 42 boda, što je četiri manje od trećeplasiranog tima. Ima Bohemijans i jednu utakmicu manje odigranu od Slajgo Roversa, tima koji drži to treće mesto, poslednje koje vodi u Evropu. Ukoliko bi napravili iznenađenje protiv Šamoka, stigli bi na samo bod zaostatka, ali i da ne pobede na ovom, najtežem gostovanju do kraja, imaće dovoljno vremena da dođu do te treće pozicije. Bohemijans je osvojio četiri boda u dva prethodna kola, čime je prekinuo niz od tri meča u kojima su osvojili samo jedan bod. U petak su remizirali sa Dandalkom, a bili su favoriti u tom duelu.

Predlog

Ovo je četvrti međusobni duel ove dve ekipe u ovoj sezoni. Poslednja dva dobio je Bohemijans, jedan u Kupu i jedan u prvenstvu. Međutim, pre te dve utakmice Šamrok je imao pet vezanih trijumfa u duelima sa Bohemijansom. I sada je Šamrok favorit, ali očekujemo da se Bohemijans svom snagom suprotstavi velikom rivalu. Šamrok već polako gasi motore, titula je na stolu i to bi gosti mogli da iskoriste i krenu ka vrhu tabele. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.