Utorak, 19/10 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
19/10Seltik vs FerencvárosDupla šansatip: X2
7 / 10 Ulog
18/10/2021 17:20
U Glazgovu gostiuje šampion Mađarske. Utakmica između Seltika i Ferencvaroša igra se u utorak u 16.30.
Seltik

Posle pune decenije u kojoj su lako osvajali titulu u Škotskoj, \'\'Kelti\'\' su prošle sezone šampionsku palicu predali najvećem rivalu Rendžersu. Ova sezona započela je da gore ne može. U domaćem prvenstvu su izgubili primat, posle 9. kola su na četvrtom mestu i to isključivo zahvaljujući dvema pobedama u poslednja dva kola. Što se Evrope tiče, odmah su ispali iz kvalifikacija za LIgu pampiona, bolji od njih bio je Mitjiland, pa su se plasirali u Ligu Evrope, pošto su u plej-ofu bili uspešniji od holandskog AZ Alkmara. Nisu dobro započeli grupnu fazu, u Sevilji su izgubili od Betisa sa 4:3, posle jednog spektakularnog meča, a onda ih je Bajer deklasirao na njihovom Hempden parku sa 4:0. Prva dva mesta su daleko, ali ostaje borba za treću poziciju i prelazak na proleće u Ligu konferencija, ukoliko je to njima uopšte i bitno.

Ferencvaroš

Mađarski šampion radi velike stavri u Evropi u protekle tri godine. Igrali su i u Ligi šampiona, a \'\'skinuli\'\' su nekoliko velikih skalpova u kvalifikacijama. Ove sezone nisu se probili do evropske elite, mada su stigli do poslednje prepreke. Tu ih je zaustavio švajcarski Jang Bojs, pa su morali u slabije evropsko takmičenje. Ni oni nisu imali uspha u prva dva kola. Posle odličnog izdanja u Leverkuzenu u prvom kolu, ipak su izgubili sa 2:1, dok je Betis bio bolji u Budimpešti i slavio sa 3:1. Jasno je da će teško do drugog mesta, a kolike su šanse makar za treću poziciju, pokazaće predstojeći dvomeč sa Seltikom. U domaćem prvenstvu \'\'Fradi\'\' je trenutno drugi, sa mečom zaostatka, a prošlog vikenda izgubili su na svom terenu od Zalaegersega.

Predlog

Zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastale u kvalifikacijama za Ligu šampiona u prethodnoj sezoni. Bilo je to u drugom kolu, a igrao se samo jedan meč i to u Glazgovu. Ferencvaroš je slavio sa 2:1 i najavio velike stvari u toj sezoni, kasnije su izbacili i zagrebački Dinamo i na kraju Molde i izborili grupnu fazu elitnog takmičenja. Seltik je nešto popravio formu, ali nam se čini da Mašari imaju igru za njih. Brzonogi napadači fgostiju, pre svih Tokmak Nguen i Frenk Boli, napraviće probleme \'\'Keltima\', pa smatramo da Ferencvaroš neće izgubiti. Naš predlog je dupla šansa na goste, a kvota za x2 u kladionici CircusCasino je 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.