Subota, 23/10 - Fudbal, Norveška, Elitserija
23/10Stabek vs Molde1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
21/10/2021 18:21
Norveška elitna serija ulazi u sam finiš. Za titulu se bore aktuelni šampion Bode/Glimt i prethodni prvak, ekipa Moldea. Gostovanje Moldea u Stabeku na programu je u subotu u 18 časova.
Stabek

Domaći tim nalazi se u zoni ispadanja i favorizovani Molde stiže im baš u nezgodnom momentu. Stabek se trudi da pobegne iz \'\'crvenog\'\', ali to neće biti lako u preostalih osam kola. Ovaj tim je u proplom kolu uspeo da ostane neporažen na gostovanju u Bergenu, gde je sa domaćim Branom igrao 1:1, ali mu taj bod nije mnogo pomogao. U poslednje vreme tim iz Bekestua, gradića na nekih desetak kilometara od Osla, ne igra dobro na svom terenu, pa je u poslednja četiri meča na svom Naderud stadionu dva puta remizirao i dva puta izgubio. Pobedili su ih Viking i Bode/Glimt, postigavši po tri pogotka u njihovom domu.

Molde

Mada su u prvom delu sezone imali solidnu prednost ispred rivala, Molde je napravio nekoliko neplaniranih kikseva i prepustio je lidersku poziciju aktuelnom šampionu Bode/Glimtu. Nisu usplei ni da se plasiraju u grupnu fazu nekog od evropskih talkmičenja, što im je pošlo za rukom prethodne sezone, pa je navijačima lakše pala izgubljena titula. Sada je povratak pehara u Molde glavni zadatak, ali Bode/Glimt ima tri boda prednosti posle 22 odigrana kola. Ima dovoljno vremena za sustizanje prednosti najvećeg rivala, pogotovo jer tek treba da se ove dve ekipe sastanu, i to kroz četiri dana u Moldeu. U poslednjih pet kola Molde je tri puta pobedio i dva puta odigrao nerešeno, a jedini kiks u tom periodu je remi sa Vikingom na domaćem terenu.

Predlog

Gosti nemaju ibora i moraju da pobede u Bekenstui. Stabek je slabiji od Moldea, ali ima takođe veliki motiv, spašavanje žive glave. Za goste je trijumf neophodnad da bi održali distancu u odnosu na Bode, pa da u narednom kolu na svom terenu pobede lidera i izjednaće se s njim na vrhu tabele. Očekuje nas uzbidljiv finiš prvenstva, a na ovom meču predlažemo dvojku. Molde je pobedio Stabek na poslednjih pet međusobnih duela, pa će i na šestom. Za dvojku se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.