Nedelja, 31/10 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
31/10Rapid Vienna vs LASKUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
30/10/2021 10:07
U austrijskoj Bundesligi sastaju se dve ekipe koje su konstantno bile u vrhu prethodnih godina, ali ne i ove. Utakmica u Beču igra se u nedelju u 17 časova.
Rapid

Bečlije su prošle sezon bile vicešampioni, pa su čak i zapretili neprikosnovenom Salcburgu. To je bila druga uzastopna sezona koju je Rapid završao na drugom mestu, pa su se navijači ovog slavnog kluba ponadali da bi se ove sezone mogao napraviti još jedan krupan korak napred i, eventualno, preuzeti primat od \'\'Bikova\'\' iz Mocartovog grada. Međutim, dogodilo se sve obrnuto. Posle 12 odigranih kola Rapid je tek na 10. mestu i daleko je čak i od plasmana u plej-of, odnosno od gornje polovine tabele. Jedina uteha je drugi uzastopni plasman u grupnu fazu Lige EVrope. Prošle sezone nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu, ali bi, posle pobede nad Dinamom iz Zagreba, možda mogli do drugog, ili bar trećeg mesta u grupi, čime bi prezimeli u Evropi. Njih već u četvrtak očekuje gostovanje u Zagrebu, gde će biti na velikom iskušenju, a bodovi su in neophodni. Nešto su bolji i u Bundesligi, u prethodna tri kola nisu doživeli poraz, imaju dva remija i pobedu.

LASK

Šta tek reći za tim iz Linca? LASK je bio drugoplasiran u Bundelidi pre tri sezone, godinu kasnije bio je i hit u Evropi, ali nije uspeo da zadrži taj trend. Potpuni kolaps dogodio se ove sezone, pa je LASK trenutno na poslednjem mestu na tabeli, što je bilo nezamislivo prethodnih godina. Ipak, treba biti realan i reći da su razlike, u bodovima, među kluboima u Austriji vrlo male, ne računajući vodeći Salcburg. LASK na poslednjem mestu ima deset bodova, dok je, na primer, bečka Austrija, koja peta, sakupila 15. Dakle, sve bi se ovo moglo promeniti posle samo dve, tri dobijene utakmice. Problem je što je LASK u seriji poraza, kojih u Bundesligi ima tri u nizu, od toga dva poslednja na svom terenu. U Evropi su se plasirali u grupnu fazu LIge konferencija, posle tri kola imaju dve pobede i remi, pa sa izraelskim Makabije dele prvo mesto. U četvrtak dočekuju jermenski Alaškert, koga su pre desetak dana dobili u gostima sa 3:0.

Predlog

Duel ove dve ekipe u prethodne tri, četiri sezone, po pravilu je bio derbi kola. Sada je derbi začelja, ali bi pobednik ovog duel mogao da preskoči nekoliko mesta ove posle ovog kola. Važnost utakmice je velika, ali treba obratiti pažnju i na to da oba tima imaju evropske obaveze u četvrtak. Do sada je u okršajima Rapida i LASK-a uvek bilo golova, pa ih očekujemo i sada. Naš predlog je 3+ sa koeficijentom 1.65 u kladionici Mozzart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.